POGLEDAJTE SPOT: Čitaoci Kurira u pomen žrtvama bombardovanja
Foto: Citaoci Kurira

POGLEDAJTE SPOT: Čitaoci Kurira u pomen žrtvama bombardovanja

Društvo -
Napadi na Srbiju započeli su 24. marta 1999. a poslednji napad dogodio se 10. juna, u 13.15 nedaleko od Kosovske Kamenice

Čitalac Kurira Goša sa Raskršća poslao je redakciji portala Kurira spot posvećen stradanju oko 2.700 dece tokom NATO bombardovanja.

Podsetimo, polaganjem cveća i venaca i odavanjem pošte žrtvama danas je u Srbiji obeleženo 14 godina od početka NATO agresije na tadašnju SRJ, kada je tokom 79 dana ubijeno najmanje 2.500 a ranjeno i povređeno više od 12.500 ljudi.Napadi na Srbiju započeli su 24. marta 1999. a poslednji napad dogodio se 10. juna, u 13.15 nedaleko od Kosovske Kamenice.Devetnaest zemalja alijanse počele su bombardovanje sa brodova u Jadranu, iz četiri vazduhoplovne baze u Italiji, podržane strateškim operaterima koji su poleteli iz baza u zapadnoj Evropi, a kasnije i iz SAD. Najpre su gađane kasarne i protivvazdušne odbrane Vojske SRJ, u Batajnici, Mladenovcu, Prištini i drugim mestima.Gotovo da nema grada u Srbiji koji se tokom 11 nedelja napada bar nekoliko puta nije našao na meti.

http://www.youtube.com/watch?v=lFYlFkAAROs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track