Zaustavite bezakonje u Lekarskoj komori
Foto: Media Centar Beograd

Zaustavite bezakonje u Lekarskoj komori

Društvo -
Medicinski fakultet u Novom Sadu istupio iz LKS zbog optužbi za korupciju, a i Lekarska komora Vojvodine traži smenu direktorke LKS Tatjane Radosavljević

BEOGRAD - Rasulo!Medicinski fakultet u Novom Sadu istupio je iz Lekarske komore Srbije zbog optužbi za korupciju, nezakonit rad i nenamensko trošenje lekarskih članarina, saznaje Kurir. Regionalna Lekarska komora Vojvodine zatražila je smenu dr Tatjane Radosavljević s mesta direktora LKS zbog svega što je izneto u optužbama i zapretila izlaskom iz LKS ako Ministarstvo zdravlja ne uvede privremene mere u LKS i ne smeni dr Radosavljević. Podsetimo, kako je Kurir objavio, Privatni lekari Srbije optužili su direktorku LKS dr Tatjanu Radosavljević za tešku korupciju! Oni tvrde da je bahato potrošila oko 25 miliona evra od lekarskih članarina - na kupovinu i opremanje svog kabineta, putovanja po svetu, dok deca u Srbiji umiru jer nemaju novca za lečenje!- Upozoravamo na neprimerene tokove i zloupotrebe novca od članarina i upisnina lekara Srbije. Regionalna Lekarska komora Vojvodine uputila je Komisiji za izbor i imenovanja LKS inicijativu za opoziv direktorke Komore, prim. dr Tatjane Radosavljević. Mi smo učinili sve što je bilo u našoj moći i nadležnosti da probleme rešimo u okviru same komore. Zato smo uputili pisma Ministarstvu zdravlja, Ministarstvu finansija, Vladi Srbije... u nadi da će rešiti problem nezakonitog rada i zloupotreba u LKS, a što od njih očekuje 30.000 doktora u Srbiji - navodi se u pismu Lekarske komore Vojvodine. (e. k.)

LKS: Nas napadaju fantomiU Lekarskoj komori Srbije tvrde da je njihovo poslovanje transparentno i negiraju da su potrošili 25 miliona evra od članarina na opremanje direktorkinog kabineta. U saopštenju koje je potpisala direktorka LKS Tatjana Radosavljević ističe se da je organizacija Privatni lekari Srbije fantomska.- Fantomska organizacija Privatni lekari Srbije, koja ima nepoznat broj članova, ne predstavlja lekare - kažu u LKS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track