OD SRBIJE: Stanimiroviću za kuću u Vukovaru stan u BG
Foto: Večernji List

Zamena za Konzulat

OD SRBIJE: Stanimiroviću za kuću u Vukovaru stan u BG

Društvo -
Ako se na kraju ugovor potpiše, kuća će biti zamenjena za četvorosobni stan u Beogradu gde će moj sin Aleksandar živeti sa svojom porodicom, kaže Vojislav Stanimirović, šef SDSS

VUKOVAR - Posle višegodišnjeg boravka u prostorijama koje je nedavno kupio Grad Vukovar generalni konzulat Republike Srbije uskoro se seli u novi prostor, ali i dalje ostaje u istoj ulici, samo što je sad adresa Ivana Gundulića 19.Ubuduće bi se konzulat trebao nalaziti u kući Aleksandra Stanimirovića, sina predsednika SDSS-a Vojislava. Novi prostor konzulata proteže se na gotovo 500 kvadrata, ali tu nisu uračunate dvorišne prostorije, gde su garaže i letne prostorije, a koje su u ratu bile razrušene.Priča da će konzulat biti baš u Stanimirovićevoj kući podstakla je brojne glasine, od visine naknade i dogovorenih uslova, do toga je li za novu lokaciju bilo presudno upravo to što je reč o kući šefa SDSS-a. Procene su bile i da bi Aleksandar od najmnine trebalo da mesečno dobija i 3.000 evra.

Ipak, sva nagađanja demantovao je šef SDSS."Kuća se ne iznajmljuje, nego će, ako se na kraju ugovor i potpiše jer još nije sve dogovoreno, biti zamenjena za četvorosoban stan u Beogradu gde će moj sin Aleksandar sa svojom porodicom i živeti. U svemu tome nema ništa sporno. Kuću je Aleksandar kupio još 2006. želeći da u njoj otvori ordinaciju gde je i bila do rata. Međutim, kako mu zbog broja postojećih ordinacija u gradu i broja stanovnika to nisu dopustili, odlučio je da nastavi da živi u Beogradu gde se i zaposlio. Tamo je zasnovao porodicu i u Vukovar ne planira da se vraća", rekao je Vojislav Stanimirović.On je dodao da je kuća u nekoliko navrata uređivana, a da je lani obavljen završni deo radova posle kojih još neke stvari mora odraditi sam konzulat. Kaže i da su do priče o zameni došli sasvim slučajno te da su predstavnici konzulata prethodno razgovarali s još nekoliko osoba čije su im nekretnine bile zanimljive.Celu priču o zameni potvrdio je i konzul Živorad Mišić."Ako ne bude nekog čuda, selimo se u objekt Aleksandra Stanimirovića koji će tada postati naše vlasništvo. Već je potpisan i predugovor o zameni nekretnina. Čeka se samo da se odradi sva potrebna procedura", rekao je Mišić.Komšije pričaju da su ih već obišli policajci i ispitivali imaju li nešto protiv dolaska konzulata na novu adresu."Videli smo da se nešto događa i da se radovi ubrzavaju. Policija nas je ispitivala i ko i koliko nas živi u kućama i slično", rekla je jedna od komšinica dodajući da niko od njih nema ništa protiv dolaska konzulata te da im je zapravo drago jer znaju da će sada taj deo ulice biti mnogo sigurniji s obzirom na 24-satni nadzor policije.Komšije kažu da je u prošlogodišnjim radovima kuća uređena spolja, okrečena, postavljena je rasveta, uređene su dvorišne prostorije, postavljene instalacije za videonadzor, klima-uređaji, ograda na struju...Radilo se delom i na unutrašnjem uređenju kuće koja ima podrum pod celom kućom, prizemlje i još dva sprata. Prizemlje je predviđeno za poslovni prostor, dok je na spratovima šestosobni stan.

Foto: Večernji list
Foto: Večernji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track