BRUKA: Lažna pesma BG sindikata u emisiji RTS

Tužiće Oliveru Kovačević

BRUKA: Lažna pesma BG sindikata u emisiji RTS

Društvo -
Jedan od članova BG sindikata Škabo na Fejsbuku napisao: Zašto, Olivera? Zašto, Tijaniću? Sad ćemo lepo na sud!

BEOGRAD - Nije u redu!Članovi Beogradskog sindikata pobunili su se nakon emitovanja emisije "Da možda ne", Olivere Kovačević, jer je u emisiji pustila deo jedne pesme, pogrešno navodeći da je reč o pesmi Beogradskog sindikata.

Što je najgore, snimak je pušten u emisiji kako bi voditeljka ilustrovala idole koji prenose lošu poruku mladima. Jedan od članova BG sindikata Škabo na svom profilu na Fejsbuku je rekao: Zašto, Olivera? Zašto, Tijaniću? Sad ćemo lepo na sud!

Njihov bunt je pokrenuo buru na društvenim mrežama gde su redom svi kritikovali nesmotrenost voditeljke RTS koja je pustila pogrešnu pesmu, navodeći BG sindikat.

Posle Škaba oglasio se i Feđa Dimović koji je poručio: Brukalažna pesma BG sindikata u emisiji RTS i sramota za RTS i nazovi novinarku Oliveru Kovačević, koja je u svojoj buđavoj emisiji "Da možda ne" pustila lažnu pesmu Beogradskog sindikata sa nekakvim debilnim tekstom punim govora mržnje. I rekla da je to Beogradski sindikat!!!

Voditeljka emisije 'Da možda ne' Olivera Kovačević uputila je danas izvinjenje članovima grupe Beogradski sindikat jer je greškom pesmu 'Kosovo je Srbija' pripisala tom bendu."Izražavam iskreno zadovoljstvo što su članovi Beogradskog sindikata izjavili da pesma 'Kosovo je Srbija', koja se nalazi na desetine mesta na Internetu, potpisana njihovim imenom, nije njihova i da se radi o falsifikatu", navela je Olivera Kovačević.Kovačević je objasnila da je pesma korišćena kao ilustracija ekstremističkih stavova omladine."Iako je u emisiji rečeno da na Ju-tjubu uz pesmu 'Kosovo je Srbija' stoji ime Beogradskog sindikata, to nije potencirano, već se nastojalo razjasniti o čemu se zapravo radi, pa je doslovno rečeno: 'Nebitno je kako se zove grupa. Ne pominjemo Sindikat, neki bend...', rekla je autorka emisije.Olivera Kovačević je kazala da tekst pesme "Kosovo je Srbija" predstavlja ekstremni primer jezika mržnje i nacionalne netrpeljivosti i da će redakcija emisije "Da možda ne" zatražiti od Ministarstva unutrašnjih poslova i njihovog Odeljenja za visokotehnološki kriminal da pokrene istragu i utvrdi ko zaista stoji iza te pesme i ukloni je sa Interneta.

Ovo je pesma Beogradskog sindikata "Niko ne može da zna"

http://www.youtube.com/watch?v=H0ZyNvxc-6c

Pesma "Kosovo je Srbija" koja je puštena u emisiji "Da Možda Ne" nije pesma Beogradskog sindikata

http://www.youtube.com/watch?v=NK6l8Ud-3Es
http://www.youtube.com/watch?v=yVo2iX4nsLo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track