Kradu od bolesnih po domovima zdravlja!
Foto: Marina Lopicic

Kradu od bolesnih po domovima zdravlja!

Društvo -
U zdravstvenim ustanovama širom Srbije sve češće džeparenje pacijenata, zbog čega zaposleni kače upozorenja u kojima ih obaveštavaju da čuvaju dokumenta i novčanike

BEOGRAD - Udarili i po bolesnima.U bolnicama i domovima zdravlja džeparenje pacijenata, ali i krađe ličnih stvari od doktora i medicinskih sestara postali su maltene redovna pojava. Tako je u Domu zdravlja „Simo Milošević“ u Požeškoj ulici na Banovom brdu u Beogradu pacijent nedavno ostao bez novčanika. Da bi bolesnicima, ali i zaposlenima u ovoj ustanovi skrenuli pažnju, nadležni su okačili i obaveštenje na oglasnu tablu, a potpisala ga je direktorka Dragana Krivokapić.Čuvaju i knjižice- Obaveštenje! Zbog učestalih krađa po hodnicima doma zdravlja mole se naši pacijenti i zaposleni da obrate pažnju na svoje dokumente i novčanike - piše na oglasnoj tabli na drugom spratu ove ustanove, gde se nalazi odeljenje za otorinolaringologiju (ORL).- Već nekoliko meseci ovde je zaista strašno. Ne sme čovek da okrene glavu na drugu stranu jer će mu nestati stvari. Poslednja krađa dogodila se pre mesec dana i od tada se ni knjižice ne predaju, već se čeka doktor, koji izlazi da uvede pacijenta koji je na redu - kaže žena koja često ide na kontrole na ovo odeljenje i koja je, kako kaže, prisustvovala jednoj krađi.- Došao je čovek i seo kao da čeka red. Jedna žena je ostavila torbu na klupu dok je otišla do šaltera, a on je brzo izvukao njen novčanik i pobegao - kaže naša sagovornica, koja nije želela da otkriva svoj identitet.Dolazi inspekcijaMinistarstvo zdravlja saopštilo je da će izvršiti inspekcijski nadzor i proveriti razloge isticanja obaveštenja u Domu zdravlja na Banovom brdu, dok od MUP do zaključenja broja odgovore u vezi s ovim slučajem nismo dobili.

Kojić: Bila je jedna krađa!Jelena Kojić, glavna sestra u ovom domu zdravlja, potvrdila nam je da se pre mesec dana dogodila krađa.- To obaveštenje smo stavili da bismo skrenuli pažnju pacijentima da više vode računa o svojim stvarima. To što se pre mesec dana dogodilo rešila je policija, tako da se nije ponovilo - rekla je Kojićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track