Inspekcija: Propusti u organizaciji rekreativne nastave u Sokobanji

Kruševac

Inspekcija: Propusti u organizaciji rekreativne nastave u Sokobanji

Društvo -
U godišnjem planu rada škole za školsku 2012/2013. godinu nisu dati programski sadržaji nastave u prirodi, već samo njen plan, rekla prosvetni inspektor Ljiljana Radulac Đorić

KRUŠEVAC - Prosvetna inspekcija u Kruševcu utvrdila je da je u Osnovnoj školi "Nada Popović" bilo propusta u pripremi i organizaciji nastave u prirodi za đake prvog razreda, kada je u Sokobanji povređeno više učenika, rekla je prosvetni inspektor Ljiljana Radulac Đorić.

U godišnjem planu rada škole za školsku 2012/2013. godinu nisu dati programski sadržaji nastave u prirodi, već samo njen plan, rekla je Radulac Đorić, navodeći da plan podrazumeva samo određivanje mesta i vremena, ali ne i sadržaja.

Takođe, odeljenska i stručna veća škole nisu predložila program nastave u prirodi koji je trebalo da dostave nastavničkom veću na analizu.

"Nastava u prirodi organizovana je tako što nije ispunjen uslov propisan Pravilnikom da se može organizovati, uz pismenu saglasnost roditelja, za najmanje dve trećine učenika odeljenja, u četiri od ukupno šest odeljenja prvog razreda", navela je ona kao jedan od propusta.

Radulac Đorić dodaje da je direktoru škole, na osnovu Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, kao i na osnovu Uputstva za realizaciju ekskurzije i nastave u prirodi, naložena mera za otklanjanje utvrđenih nedostataka.

Sadržaj i realizacija programa nastave u prirodi za učenike prvog razreda u Sokobanji biće predmet nadzora savetnika školske uprave u Kruševcu, a rezultati nadzora će, kako je ranije rečeno, biti poznati u četvrtak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track