Išao na službeni put na koji ga nisu ni slali!
Foto: Dado Djilas

Falsifikovao službena dokumenta

Išao na službeni put na koji ga nisu ni slali!

Društvo -
Protiv radnika Naftne industrije Srbije Save Blagojevića, koji je organizovao protest protiv svoje firme, podneta krivična prijava

BEOGRAD - Sumnjivo!Sava Blagojević, koji je okupio radnike ispred zgrade Naftne industrije Srbije u Novom Sadu zbog najavljenog smanjivanja broja zaposlenih, predstavlja se kao predsednik Nezavisnog sindikata NIS Naftagasa, koji nije reprezentativan, a protiv njega je podneta i krivična prijava zbog sumnje da je falsifikovao službena dokumenta, saznaje Kurir.- Unutrašnja kontrola NIS je utvrdila da je 2006. godine prekršio ugovor o radu, Zakon o radu i kolektivni ugovor. Naime, osnovano se sumnja da je učestvovao u falsifikovanju dokumenata i zloupotrebi potpisa izvršnog direktora, kako bi koristio službeno vozilo za tri navodna službena puta na koja ga niko nije uputio - navodi sagovornik Kurira.Za službeno putovanje je, kako saznajemo, tada bilo potrebno rešenje i nalog za službeno putovanje, koje potpisuje izvršni direktor NIS Naftagasa. Blagojević je umesto ovog regularnog načina, kako je utvrdila kontrola, osumnjičen da je sa postojećeg ispravnog dokumenta izbrisao sve osim potpisa direktora, a upisani su podaci za odlazak na put u Ohrid, Novi Kneževac i Zrenjanin, a zatim je koristio i službeni ford „fokus“ za ta putovanja.U Granskom sindikatu hemije, nemetala, energetike i rudarstva (HNER) Nezavisnost kažu da je Blagojević 2006. izbačen iz njihovog sindikata.Kurir se obratio i NIS, ali u ovoj kompaniji su kratko rekli da nemaju komentar. (E. K.)

Blagojević: Sam sam otišaoSava Blagojević priznaje da njegov sindikat nije reprezentativan, ali kaže da nije tačno da ima samo 22 člana, već ih je više od 400. On tvrdi da nije izbačen iz Granskog sindikata, već je sam otišao. „Nisam dobio nikakvu krivičnu prijavu zbog falsifikovanja službenih dokumenata, nikad to nisam radio“, odgovara on. Upitan zašto protest nisu podržala dva reprezentativna sindikata, sa oko 6.300 članova, on kaže da je to pitanje za njih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track