SKANDAL: Ješića čuva načelnik policije?
Foto: Dado Djilas

SKANDAL: Ješića čuva načelnik policije?

Društvo -
Potpredsednik vojvođanske vlade Goran Ješić i načelnik policije u Sremskoj Mitrovici Zoran Smajić rešavaju jedan drugom privatne probleme koristeći svoj uticaj i položaj

BEOGRAD - Svima lepo!Goran Ješić, potpredsednik Vlade Vojvodine, i načelnik policije Sremska Mitrovica Zoran Smajić su u toliko dobrim prijateljskim odnosima da čak zajedno sačinjavaju odgovor na pojedine prijave građana Inđije podnete protiv bivšeg gradonačelnika tog grada.Prema rečima našeg sagovornika, kada se ima u vidu ova činjenica, onda ni ne čudi što je malo tih prijava uopšte i prihvaćeno.- Recimo, neko podnese prijavu protiv Ješića, ona iz tužilaštva stigne u policiju. Zatim načelnik policije Sremska Mitrovica pošalje v. d. šefa Odseka za privredni kriminal (ime poznato redakciji) kod Ješića, koji mu izdiktira šta treba da napiše u policijskom izveštaju - kaže naš izvor.S druge strane, ni Goran Ješić, potpredsednik vlade Bojana Pajtića, nije ostao dužan načelniku sremskomitrovačke policije.- Ješić se odužio Smajiću tako što se kao član DS lično založio da Smajićeva supruga pri reizboru bude postavljena za sudiju Osnovnog suda u Sremskoj Mitrovici - naveo je isti izvor.Načelnik Policijske uprave Sremska Mitrovica, kako Kurir saznaje, osim što koristi svoj uticaj, takođe iskorišćava svoj položaj da reši i svoje privatne brljotine.- Smajić vozi tri službena automobila (džip „micubiši“, „golf 6“ i „škodu superb“) i to u privatne svrhe. I pored svega toga možda bi moglo da mu se progleda kroz prste da nekoliko puta upravo službenim vozilima nije izazivao saobraćajke, a poslednju je imao pre mesec dana u Novom Sadu. Iako su saobraćajni policajci pisali prijave, one nikada nisu stigle do suda - naveo je Kurirov izvor.

Ovako je Ješić sa policijom sastavljao beleške
Ovako je Ješić sa policijom sastavljao beleške

Svi ćuteKurir je pokušao da stupi u kontakt s Goranom Ješićem, ali on nije odgovarao na naše pozive i poruke. Portparol policije u Sremskoj Mitrovici nije mogao da potvrdi niti demantuje naša saznanja, pa nas je uputio na Biro za saradnju s medijima MUP Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track