Najnovije vesti

Vučić: Kako sam doveo šeika Muhameda u Srbiju

Vučić: Kako sam doveo šeika Muhameda u Srbiju

Društvo
11:44h
Potpredsednik Vlade prvi put obelodanio kako je počeo saradnju sa šeikom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučič večeras je prvi put obelodanio kako je počeo saradnju sa šeikom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamedom bin Zajedom. Podsetimo, šeik Muhamed najavio je milijarde evra investicija u Srbiju.

- Prvi put kada sam upoznao šeika Muhameda uopšte nismo pričali o politici i privrednoj saradnji već smo razgovarali o raznim temama van politike. Ostali sagovornici uvek počinju razgovor o poslu i saradnji država. Nedugo posle našeg sastanka usledio je poziv na saradnju posle čega je došlo do uzajamnih državnih poseta - izjavio je Vučić. On je dodao da činjenica da je bio gost u kući šeika Muhameda predstavlja veliku čast u arapskom svetu.

- Takva čast nije ukazane ni najvećim svetskim liderima - kaže potpredsednik Vlade.

Vučić je najavio da očekuje da investicija UAE u fabriku čipova bude dvadesetak puta veća od posla sa "Fijatom".- Govorim o ulaganju od oko četiri do pet milijardi evra u Srbiju. Takva investicija može da doprinese velikom izvozu i ogromnom deviznom prilivu u Srbiju - zaključio je Vučić, gostujući na TV Pink 2.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...