NARODE, POMAGAJ: Život male Ljubice zavisi od 80.000 evra
Foto: Nebojsa Mandic

Velika akcija Kurira se nastavlja

NARODE, POMAGAJ: Život male Ljubice zavisi od 80.000 evra

Društvo -
Otac bolesne dvoipogodišnje devojčice Šimi Adamić kaže da je preklinjala brata Dragana da je ne ostavi u bolnici

BEOGRAD - Narode, pomagaj.Ljubica Adamić je u bolnici u Beču prikačena na aparate i mehaničko srce koje je održava u životu dok njen otac Šimi Adamić ne nabavi 80.000 evra, koliko je neophodno da se uplati za transplantaciju srca. Kad je Ljubici dolazio najmlađi brat Dragan u posetu, plakala je do iznemoglosti.- Za njega je najviše vezana i zove ga Beko. Kad je izašao iz njene sobe na intenzivnoj nezi, toliko je plakala i molila: „Beko, vrati mi se, Beko“ - kaže Šimi.Mala Tijana i devojčica Ljubica lečile su se kod istog kardiologa dr Vladislava Vukomanovića, a kako kaže Šimi, često su se sretali, razgovarali i tešili, a naročito u Beču, gde je Tijana čekala da joj odobre transplantaciju.- Nažalost, Tijanu su lekari u Beču odbili zbog problema s bubrezima, a prihvatili su da operišu Ljubicu. Iako smo imali tu sreću da su joj svi drugi organi zdravi, sada nemamo para, pa ona leži i čeka, s neizvesnom sudbinom - kaže Šimi.Adamić priča da ima petoro dece, od kojih je Ljubica najmlađa, i da svi zajedno štede ne bi li pomogli njihovoj mezimici.- Što se kaže, odvajamo od usta. Moja druga deca neće da traže ni čokolade ni bombone otkako se Ljubica razbolela. Svi mi kažu: „Tata, čuvaj te pare da dodaš za sekino srce, mi ne volimo slatkiše!“ - priča za Kurir očajni otac Šimi.Kurir je još prošle godine u više navrata pisao o ovoj devojčici i od tada je brojka od 120.000 evra smanjena na 80.000. Beba je prošla sve preglede i pre mesec dana joj je urađeno takozvano mehaničko srce, koje će je održati u životu dok ne dođe vreme za transplantaciju. Prema doktorovim rečima, zagarantovano je da će operacija uspeti i da će nakon toga devojčica biti spasena. Kako kaže njen otac, lekari su se bojali kako će podneti mehaničko srce, ali srećom, sve je prošlo dobro, a ona je pokazala da je izdržljiva i da ima želju za životom.

SMS servis za pomoćKurir je kontaktirao sa operaterima u Srbiji, Telekomom, Telenorom i Vipom, i poslao im molbu za osnivanje jedinstvenog SMS broja preko kojeg bi ljudi slali poruke za Ljubičinu operaciju. Ostalo je još da se operateri međusobno dogovore i objedine servis za sve mreže.

Kako da pomognete LjubiciZa uplate iz Srbije Šimi Adamić 355 000 3200 104 78634 Vojvođanska bankaZa uplate iz inostranstva Šimi Adamić VBUBRS22 IBAN RS35355000320016646282

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track