Smenjen načelnik SBPOK, na čelu Službe Slaviša Sovtić!

Smenjen načelnik SBPOK, na čelu Službe Slaviša Sovtić!

Društvo -
Đurović je smenjen u ponedeljak uveče, a njegov naslednik Sovtić na čelo SBPOK došao sa mesta načelnika operativne analitike beogradske policije

BEOGRAD - Novi načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) je Slaviša Sovtić, pošto je sa tog mesta smenjen Svetislav Đurović, javili su danas beogrdski mediji. Prema pisanju beogradskih medija Đurović je smenjen u ponedeljak uveče, a njegov naslednik Sovtić na čelo SBPOK došao sa mesta načelnika operativne analitike beogradske policije.

Sovtić je član nedavno formirane Komisije za istragu nerasvetljenih ubistava novinara. "Đurovićeva smena samo je početak velike čistke u vrhu MUP koja je najavljena neposredno posle izbora Milorada Veljovića za direktora policije. Đurović je samo prvi na listi za smenu. Čelna mesta u policiji moraju da preuzmu ljudi koji nisu kompromitovani i koji su sposobni da se odlučno obračunaju sa kriminalom i korupcijom", piše list Informer, pozivajući se na izvor iz vrha vlasti. Navodi se da se Đuroviću najviše zameraju nerazjašnjeni kontakti sa odbeglim narko bosom Darkom Šarićem, bliske političke veze sa ljudima iz vrha bivše vlasti i "katastrofalni rezultati rada njegove službe".

"Đurović je delovao kao klasičan politički policajac Demokratske stranke i to će se u narednom periodu i dokazati u nekoliko istraga", rekao je neimenovani izvor. Navodi se da je Sovtić kao visoko rangirani operativac pre više od deset godina radio na rasvetljavanju otmica "zemunskog klana", kao i na istragama o ubistvima novinara Slavka Ćuruvije, premijera Zorana Đinđića, a bio je angažovan i u slučaju lociranja i hapšenja Luke Bojovića u Španiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track