PUN KO BROD: Tajkun Beko duguje Srbiji 4.000.000 evra!
Foto: Marina Lopičić

BRUKA Ovako posluju najveći biznismeni u Srbiji - državi ne plaćaju milijarde

PUN KO BROD: Tajkun Beko duguje Srbiji 4.000.000 evra!

Društvo -
Srpska elita Ovom biznismenu na spisku neplatiša Poreske uprave društvo prave i još neki poznati privrednici: Dragan Đurić, Ratko Butorović - Bata Kankan, Jovica Đurić, Vlade Divac

BEOGRAD - A u javnosti se predstavljaju kao izuzetno uspešni biznismeni.Poznati privrednik Milan Beko duguje za porez 425 miliona dinara. Njemu društvo na najnovijem spisku Poreske uprave prave i još neki poznati biznismeni: Dragan Đurić, Ratko Butorović zvani Bata Kankan, Jovica Đurić, Vlade Divac...Država objavljuje spiskove poreskih dužnika od početka 2012. ali moglo bi se reći da su tek sada isplivale krupne ribe. Iako je rang-lista najvećih dužnika trebalo da bude objavljivana tromesečno, poslednji put poreznici su se oglasili 10. oktobra prošle godine.Beko državi duguje preko svoje dve firme, izdavačke kompanije „Novosti“ i „Luke Beograd“. Oba preduzeća koja je privatizovao na spisku su spornih privatizacija, zbog čega njihovu prodaju istražuju nadležni organi.I Dragan Đurić, predsednik FK Partizan i vlasnik „Zekstre“, duguje porez za dve svoje firme, ukupno 302 miliona. Radnici Veterinarskog zavoda, „Noviteta“ i „Optike“ mesecima ne primaju zarade, a država će možda nešto uraditi sada, kad je stala u red njegovih poverioca kojima već duguje milijarde.Kola su krenula nizbrdo i još jednoj šabačkoj firmi, „Inter-kopu“, koji su povezivali s Dušanom Petrovićem, nekad visokim funkcionerom DS, ali čiji je zvanični vlasnik Rade Nikolić. Račun ove firme u blokadi je više od sedam meseci za 1,4 milijarde dinara, a poreski dug je 239 miliona.

Đurić i Kene nije tačnoJovica Đurić, vlasnik WEG, kaže da nije tačan podatak da duguju. - Reč je o poreskom rešenju s kojim se nismo složili i trenutno je na drugostepenom postupku u Poreskoj upravi - dodao je on. U firmi „Beoogrev“ kažu da je Aleksandar Savatijević, sin Radosava Savatijevića Keneta, vlasnik od juna 2011. i da firma od tada ne radi. - Poreska može da napiše šta hoće, to je greška jer je za toliki porez firma morala da ima 15-16 miliona evra prometa - dodaju u firmi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track