BAHAT: Sinu Olivere Katarine otkaz zbog šamaranja

BAHAT: Sinu Olivere Katarine otkaz zbog šamaranja

Društvo -
"Nakon incidenta u kojem je Mane Šakić bio učesnik, njegov angažman na projektu Milanski edikt 313-2013. Srbija je prestao, izjavila je Slavica Trifunović, glavni rukovodilac projekta Milanski edikt

BEOGRAD - Slikar Mane Šakić dobio je otkaz od Ministarstva kulture zbog nedavnog šamaranja zamenice direktora Muzeja istorije Srbije Lidije Bogdanović u prostorijama ministarstva.

"Nakon incidenta u kojem je Mane Šakić bio učesnik, njegov angažman na projektu Milanski edikt 313-2013. Srbija je prestao. Njegovo ponašanje u javnosti je narušilo ugled kako Ministarstva kulture i informisanja. tako i celog projekta", kazala je Slavica Trifunović, glavni rukovodilac projekta Milanski edikt. Šamaranje Lidije Bogdanović, predsednice Komisije za dodelu sredstava na konkursu za savremene vizuelne umetnosti, u prostorijama Ministarstva kulture bila je poslednja bahata epizoda slikara Maneta Šakića u državnoj službi. Ovog puta partijsko poznanstvo njegove majke, glumice Olivere Katarine s ministrom kulture Bratislavom Petkovićem nije moglo da opravda nasilničko ponašanje Šakića.

" U timu, koji na projektu afirmiše toleranciiju, mir i postovanje ljudskih prava, nema mesta za one koji ne poštuju te osnovne vrednosti", dodala je Slavica Trifunović. Lidiju Bogdanović, koju je Šakić šamarao u Ministarstvu kulture, zatekli smo na poslu u Muzeju istorije Srbije. Ona, međutim, nije želela da komentariše taj incident, samo je kratko rekla da je „profesionalno obavljala svoj posao“. Šakić je takođe odbio da govori. "Ako me još jednom budete pozvali, to ću smatrati uznemiravanjem", rekao je Šakić.Šakić je imao ugovor o delu kao koordinator za likovne i vizuelne umetnosti povodom obeležavanja 1.700 godina od donošenja Milanskog edikta za period od 1. februara, zaključno s 31. majom ove godine, ali od juče je razrešen svih odgovornosti u Ministarstvu kulture.To je samo epilog višednevnih mučnih scena u Ministarstvu kulture, gde je Šakić uglavnom provodio vreme na trosedu u hodniku jer nije imao svoje mesto ni u jednoj od prostorija gde se radi.

Kada je pokušavao da zatraži objašnjenje zbog pogoršanja svog položaja u Ministarstvu kulture, on je najčešće nailazio na ćutanje i sleganje ramena zaposlenih. Takođe, Šakiću je rečeno i da neće dobiti novac za likovnu koloniju koju je planirao da organizuje povodom proslave 1.700 godina od Milanskog edikta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track