GANGULA BIZNIS: Šapićev ortak iz budžeta uzeo 23 miliona evra!
Foto: Zorana Jevtić

Evo kako se na brzinu vrte državne pare

GANGULA BIZNIS: Šapićev ortak iz budžeta uzeo 23 miliona evra!

Društvo -
Snalažljiv Milan Vranić, vlasnik firme „Multipartner sistem“, sklopio više od 50 poslova sa JP zahvaljujući drugarstvu s predsednikom GO DS

BEOGRAD - I te kako se isplati biti prijatelj s Aleksandrom Šapićem.Milan Vranić, generalni direktor i vlasnik preduzeća „Multipartner sistem“, inače jedan od najbližih prijatelja Aleksandra Šapića, predsednika opštine Novi Beograd i predsednika GO DS, sklopio je s javnim preduzećima poslove vredne neverovatnih 2.590.405.000 dinara, što je po današnjem kursu oko 23 miliona evra!Profitabilne nabavkeKako Kurir ekskluzivno saznaje, Šapićev drug je za pet godina, od 2007. do 2012. godine, sklopio više od 50 ugovora u okviru javnih nabavki velike vrednosti s javnim preduzećima koja su kontrolisala demokrate ili JP u gradovima u kojima je DS bio na vlasti. Izvor našeg lista iz DS tvrdi da su pre nekoliko meseci u Šapićevoj kancelariji Šapić i Vranić održali sastanak s pojedinim direktorima JKP iz Beograda kako bi im predsednik GO demokrata sugerisao da direktoru „Multipartner sistema“ dostave plan javnih nabavki da probere gde će učestvovati!Spisak klijenata- Direktori su se smenjivali na po 15 minuta kod Šapića u kancelariji, sastancima je prisustvovao i Vranić, a Šapić je svakom od njih rekao da mu dostavi plan javnih nabavki kako bi on mogao da izabere gde će da učestvuje - tvrdi izvor Kurira. Firma „Multipartner sistem“ registrovana je kao privredno društvo za servisiranje, proizvodnju i trgovinu i u 2012. imala je 43 zaposlenih, a kad je reč o JP, u poslednjih pet godina najviše poslova sklopili su s JP „Gradska čistoća“ iz Beograda i u većini slučajeva je predmet nabavke tehnička oprema za obavljanje delatnosti (uređaji, mašine, aparati...).- Na spisku klijenata preduzeća „Multipartner“ su i JKP „Zelenilo Beograd“, JKP „Vodovod“ Užice, JKP „Kruševac“, JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica, JKP „6. oktobar“ Kikinda, JP za razvoj planinskog turizma „Stara planina“ Knjaževac, JKP za javne garaže i parkirališta „Parking servis“, JKP „Beograd put“, JKP „Put“ Novi Sad, JKP „Obrenovac“, JKSP „Topola“, RB „Kolubara“ iz Lazarevca, GSP „Beograd“ - navodi se na sajtu Uprave za javne nabavke.Šapić do zaključenja broja nije odgovarao na naše pozive i SMS poruke.

Šta vas briga za Šapića i meneMilan Vranić u razgovoru za Kurir kaže da njegova firma posluje 22 godine, i to mahom sa JP kako u Srbiji tako i u Crnoj Gori, Republici Srpskoj...- Nisam član nijedne stranke, a s kim se družim privatno, to je moja stvar. Poznajem mnogo ljudi, neki od njih su sigurno članovi neke stranke - kazao je Vranić, a na pitanje da li veliki broj poslova koje je njegova firma sklopila sa JP ima veze s njegovim prijateljstvom sa Šapićem, kaže: „Apsolutno ne“. Vranić još dodaje da nije bilo nikakvog sastanka s direktorima JP u Šapićevoj kancelariji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track