MIR, MIR: Srpski episkopi se izmirili s Dačićem
Foto: Fonet

Sabor SPC Crkva i vlast jedinstveni

MIR, MIR: Srpski episkopi se izmirili s Dačićem

Društvo -
Nakon jučerašnje sednice Sabora SPC, vladike ručale s premijerom, a susret bojkotovao vladika Grigorije

BEOGRAD - Mir, mir, mir, niko nije kriv!Posle jučerašnjeg zasedanja Sabora SPC, episkopi, s patrijarhom Irinejom na čelu, posetili su premijera Ivicu Dačića u Vladi i s njim ručali, saznaje Kurir od izvora iz vrha SPC. Susret s premijerom eskivirao je jedino vladika zahumsko-trebinjski i primorski Grigorije. Na ručku se pomirljivim tonom raspravljalo o situaciji na Kosovu i Metohiji.- Na sednici Sabora o KiM se raspravljalo prilično mirnim tonom, i među vladikama je posle dužeg vremena došlo do jednoglasja - kaže naš izvor.Nakon zasedanja episkope je čekao autobus, koji ih je odvezao do zgrade Vlade, gde im se obratio premijer.- Vi ste moja crkva i moji episkopi, a ja sam vaš premijer! Razumem zašto Crkva zbog brige za narod koristi teške reči, ali znajte da mi moramo da biramo između dva zla i činimo sve da narodu bude bolje. Oprostite mi na teškim rečima ako ih je bilo, ali mi se uvek nađemo i izmirimo - rekao je Dačić.Patrijarh Irinej kazao je da su svesni da Vlada Srbije ulaže velike napore za boljitak naroda.- Možda smo i mi, na prvi pogled, prestrogi. Međutim, kao institucija koja je najstarija u narodu, s bogatom istorijom i iskustvom, nekad koristimo teške reči kako bismo upozorili šta sve loše može da se desi - rekao je patrijarh.Dačić se tokom ručka našalio s vladikom Amfilohijem, koji je nedavno služio opelo Vladi:- Da me niste upokojili, ja ne bih vaskrsao! - rekao je Dačić, na šta Amfilohije nije imao odgovor.

(M. M.)

Vučić govori o KosovuPrvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas sednici Sabora SPC. Prema saznanjima agencije Beta, Vučić će na sednici govoriti o planovima za Kosovo i Metohiju i odgovarati na pitanja članova Sabora SPC.

Vaskrsli premijer!Premijer se tokom ručka našalio s vladikom Amfilohijem, koji je nedavno ispred parlamenta služio opelo Vladi Srbije:- Da me niste upokojili, ja ne bih vaskrsao! - rekao je Dačić, na šta Amfilohije nije imao odgovor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track