DUŽNIK: Đilas od Multikoma uzeo četiri miliona evra

Televizije od lidera DS potražuju novac

DUŽNIK: Đilas od Multikoma uzeo četiri miliona evra

Društvo -
Iako Đilasovo preduzeće „Multikom“ duguje TV kućama šest miliona evra, lider DS prebacio četiri miliona te firme za lične potrebe

BEOGRAD - Razmeće se parama, a ne vraća dugove.Kompanija „Multikom“ Dragana Đilasa, gradonačelnika Beograda i lidera Demokratske stranke, duguje čak šest miliona evra televizijskim kućama, saznaje Kurir. Umesto da podmiri obaveze, Đilas je, kako je naš list juče objavio, prebacio novac s firminog računa za lične potrebe.Ćute u strahu- Rukovodstva pojedinih televizijskih kuća zamerila su mu što preusmerava toliki novac, a ne vraća dugove. Nastao je opšti haos. Zvali su ga da pitaju o čemu se radi, a on im je objašnjavao da je to novac „za lične potrebe“. Ljudi su revoltirani, o kakvim ličnim potrebama se tu radi? Niko živi ne zna ima li uopšte Đilas ima nameru da podmiri dugovanja. Svi se slažu da je to čist bezobrazluk, ali niko neće o tome javno da priča kako ne bi pokvarili poslovni odnos s njim, odnosno ćute u nadi da će jednog dana naplatiti dugovanja od „Multikoma“ - priča izvor Kurira.

Duguje i RTSOsim privatnih televizijskih stanica, na listi medija kojima Đilasova firma duguje novac jeste i nacionalni Javni servis. Kako je Kurir pisao, Đilasova firma „Dajrekt medija“ duguje RTS 63 miliona dinara.„Multikom“ je preduzeće za multimedijalne komunikacije, u kojem Đilas i njegova bivša supruga Milica Delević imaju po 25 odsto vlasničkog udela. U okviru te kompanije posluje još 11 firmi, među kojima i agencija „Dajrekt medija“, preko koje Đilas kontroliše tržište reklama u Srbiji. Kako je Kurir pisao, ta firma šefa demokrata kontroliše 30 do 55 odsto tržišta oglašavanja, odnosno „određuje“ u kojim medijima će se pojaviti reklame privatnih, ali i državnih kompanija.

Računi Dragana Đilasa♦ 4.467.509,43 dinara (40.248 evra) i 129.058,01 evro♦ 659,56 evra♦ 300 evra♦ 166.429,68 evraUkupno: 336.695,25 €

Dragan Đilas: Na računima imam još 336.000 evra!Đilas je juče priznao da ima četiri računa, na kojima ima oko 336.695 evra. Đilas je, inače, demantovao i da je iz banke podigao četiri miliona evra sa svog računa (Kurir nije precizirao da li je novac podignut s privatnog računa ili računa firme, prim.aut.). On je na konferenciji za medije dao na uvid izvod iz banke, istakavši da se na računu nalazi 20 puta manja vrednost, ali i da je „u petak deponovao 200.000 evra kako bi DS napokon završio svoju priču blokade i kredita kod RBV“. To znači da je do pre neki dan na računu imao više od pola miliona evra. Osim toga, Đilas je na uvid dao samo izvod iz jedne banke, ali ostaje sumnja da ima račune i u drugim bankama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja