Vežbom gašenja požara Srbija obeležava dan zaštite životne sredine

Vežbom gašenja požara Srbija obeležava dan zaštite životne sredine

Društvo -
U okviru akcije širom Srbije predviđena je opšta edukacija o značaju zaštiti životne sredine i prevenciji požara, a biće izvedene i pokazne vežbe gašenja požara

BEOGRAD - U sredu 5 juna ove godine širom Srbije biće organizovana zajednička akcija Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, JP Srbijašume i kancelarija za mlade u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta u cilju obeležavanja Međunarodnog dana zaštite životne sredine.U okviru akcije širom Srbije predviđena je opšta edukacija o značaju zaštiti životne sredine i prevenciji požara, a biće izvedene i pokazne vežbe gašenja požara.

Akciji se do sada odazvalo preko 50 opština i gradova u Srbiji.

„Najlakše je zapaliti šumu, baciti smeće, ostaviti nered iza sebe, ali je mnogo lepše biti odgovoran i brinuti o prirodi u kojoj živimo. Samo u prošloj godini u Srbiji je izgorelo šume, koliko je u proteklih 10 godina pošumljeno, a da ne govorim o ljudskim žrtvama, materijalnoj šteti. Bacanje smeća, otpada i ostala nebriga prema prirodi, nije samo pitanje brige o prirodi, već pitanje našeg vaspitanja i kulture ponašanja. Navike se stiču u mladosti, zato će omladina u sredu istovremeno u oko 50 gradova Srbije učestvovati u zajedničkoj akciji Sektora za vanredne situacije MUP–a i JP Srbijašume, gde će imati priliku da se edukuju i preventivno deluju na očuvanje prostora u kojem živimo.“, izjavio je državni sekretar za omladinu, Nenad Borovčanin.U Beogradu, akcija će biti organizovana u Košutnjaku pored Hajdučke česme, sa početkom u 10:30 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track