Đukić Dejanović: Institut za onkologiju dobija v.d. direktora
Foto: Tanjug

Đukić Dejanović: Institut za onkologiju dobija v.d. direktora

Društvo -
Ministarka zdravlja je istakla da je dosadašnji direktor Instituta za onkologiju Zoran Rakočević korektno radio svoj posao

BEOGRAD - Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da je u planu postavljenje vršioca dužnosti direktora u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, ali da to kadrovsko rešenje nije bilo danas na sednici Vlade Srbije.

Đukić Dejanović je, nakon održane Nacionalne konferencije "Srbija protiv raka", rekla novinarima da po konkursu Upravni odbor te zdravstvene ustanove nije doneo odluku a vreme je isteklo, tako da će biti postavljen vršilac dužnosti direktora.

"To je osoba koja ispunjava formalno uslove konkursa, ali koja ne može biti izabrana, već samo postavljena za vršioča dužnosti", ukazala je Đukić Dejanović.

Ministarka zdravlja je istakla da je dosadašnji direktor Instituta za onkologiju Zoran Rakočević korektno radio svoj posao. Upitana zašto se menja direktor Instituta za onkologiju u godini koja je proglašena godinom skrininga na karcinom grlića materice, dojke u debelog creva, Đukić Dejanović je kazala da se u godini skrininga obavljaju i svi drugi poslovi u skladu sa zakonima i potrebama građana Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja