Firma u bankrotu, putnici bez prevoza
Foto: Think

Mnogobrojni srpski turisti nagrabusili u Antaliji

Firma u bankrotu, putnici bez prevoza

Društvo -
Naše turističke agencije zakupile čarter-avione od „Skaj erlajnsa“, koji je ukinuo letove zbog loše finansijske situacije

BEOGRAD - Nikad kraja mukama srpskih turista.Čarter avio-kompanija „Skaj erlajns“, koja je do juče prevozila srpske putnike na relaciji Beograd-Antalija, otkazala je dalje letove zbog loše finansijske situacije u kojoj se našla. Ova nemačko-turska kompanija našla se pred bankrotom, a vest je uznemirila naše turiste koji su bukirali avio-karte i platili turističke aranžmane za Antaliju, ali i oko 100 putnika koji sutra treba da se iz turskog letovališta vrate u zemlju.Turistička agencija „1A travel“, specijalizovana za Tursku, jedna je od zakupaca na čarteru avio-kompanije „Skaj erlajns“. U njoj tvrde da neće biti problema što se njihovih klijenata tiče, jer, kako kažu, „postoji još šest avio-kompanija koje imaju slobodne avione“.- Imamo oko 50 putnika koji se trenutno nalaze u Antaliji i njima će u četvrtak, po planu, biti obezbeđen povratak u zemlju. Potrebno je da drugi prevoznik aplicira i dobije dozvolu, pa ćemo tad znati s kim ćemo nastaviti saradnju - rekli su iz ove agencije.U „Travel ekspertu“, koji je takođe jedan od zakupaca čartera, kažu da je njihov prvi let za Antaliju zakazan za 10. jun, te da će do tada pronaći drugog prevoznika.(S. I.)

Problem će biti rešen!Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (Juta), kaže da je u rešenje situacije uključena i ambasada Turske u Beogradu.- Dobili smo uverenja da će svi putnici stići na svoja odredišta - rekao je Seničić za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja