PORODIO ŽENU U KOLIMA: Pritiskao sam joj stomak i polako izvlačio bebu!
Foto: Nebojša Mandić

Nesvakidašnje

PORODIO ŽENU U KOLIMA: Pritiskao sam joj stomak i polako izvlačio bebu!

Društvo -
Zaustavio sam vozilo kod Ade Ciganlije i počeo da izvlačim bebu. Negde je zapelo, ali sam Sonji govorio da gura jače, i na kraju je mala Elena zaplakala, uzbuđeno priča tata Milan

BEOGRAD - Muž porodio ženu u autu na putu do porodilišta.Milan Golubović (29) iz Obrenovca juče ujutro u 6.30 porodio je svoju suprugu Sonju (21) u automobilu na putu do porodilišta. Kako kaže Milan, koji je po zanimanju bravar, njegova žena, koja je rodila devojčicu, počela je da se porađa negde kod Ade Ciganlije, pa je on bio primoran da je porodi.Stigla pre termina- Termin joj je bio 13. juna, ali je sedmog ujutro dobila nenormalne bolove. Negde oko pet časova me je probudila i odmah sam otišao u Hitnu pomoć u Obrenovcu kako bih uzeo uput za porodilište. Pošto je moja supruga iz Republike Srpske, rekli su mi da obavezno mora da ima uput kad dođe na porođaj. Kad sam sve to uradio, pozvao sam svog prijatelja da nas odveze u Beograd. Morali smo da povedemo i dvogodišnju ćerkicu Miju jer nismo imali kod koga da je ostavimo - kaže Milan i dodaje da je Sonja već na pola puta počela da vrišti i govori da će se poroditi.- Ona je sedela napred, a ja sa ćerkicom pozadi. Negde na pola puta počela je da kuka i ponavlja: „Milane, ja ću se poroditi, ja ću se poroditi“. Onda joj je pukao i vodenjak. Dok je vrištala, ponavljao sam vozaču samo da što brže vozi. Kad smo bili kod Ade Ciganlije, rekao sam da zaustavi auto i izleteo sam napolje i počeo da porađam ženu - priseća se Milan. Porođaj od dva minuta- Kad sam video da prvo izlaze nožice, zabrinuo sam se. Pritiskao sam joj stomak i polako izvlačio bebu. Kad je telo izašlo, onda je negde zapelo, glava nije mogla da izađe. Govorio sam je da gura jače, a onda sam izvukao bebu. Okrenuo sam je na stomak jer je bila puna plodove vodice i tek je onda moja Elena zaplakala. Sam porođaj je bukvalno trajao dva minuta - objašnjava Milan.Njegov prijatelj, koji ih je vozio, otišao je u obližnju kafanu i doneo vodu i peškir, a onda pozvao Hitnu pomoć.- Vozač „Frikoma“ odvezao je moju ženu i ćerku u porodilište u Višegradskoj - kaže Golubović i dodaje da nije smeo da preseče pupčanu vrpcu.

Mlada mama... Sonja Golubović
Mlada mama... Sonja Golubović

Mama Sonja: Plašila sam se za dete!U kratkom razgovoru, iscrpljena, ali srećna Sonja rekla nam je da se ona i beba odlično osećaju, ali da joj nije bilo svejedno.- Drugi mi je porođaj, pa sam otprilike znala šta me očekuje. Ipak, molila sam boga da mi beba preživi do bolnice jer nisam znala da li je sve u redu. Sreća sve se lepo završilo - rekla je Sonja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja