Zakon o JMB bio problem svima osim Hrvatima!

Vjekoslav Bevanda

Zakon o JMB bio problem svima osim Hrvatima!

Društvo -
Odluka Ustavnog suda BiH u vezi sa Zakonom o JMB-u obavezujuća

SARAJEVO - Predsedavajući Saveta ministara BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je da je pitanje jedinstvenog matičnog broja (JMB) bio problem svima, osim trojici hrvatskih ministara u državnoj vladi.

Bevanda je rekao da je odluka Ustavnog suda BiH u vezi sa Zakonom o JMB-u obavezujuća, pojasnivši da je Savet ministara usvajanjem privremene odluke u četvrtak zapravo dao rok parlamentu BiH da u periodu do šest meseci uskladi taj zakon sa sudskom merom.

"Ako odluka Ustavnog suda ne bude sprovodena, onda je to kažnjivo delo", upozorio je Bevanda gostujući u emisiji “Telering” sarajevske OBN televizije. On je obelodanio I da je Savet ministara dva puta predlagao zakon koji je parlamentu oba puta odbacio.

Nepostojanje zakona koji uređuje JMB bio je povod za protest koji je u četvrtak organizovan u Sarajevu kada je blokirana I zgrada parlamenta u kojoj je duže od 16 sti bilo zatočeno gotovo 2.000 ljudi od kojih je oko 200 njih bilo stranaca iz 27 zemalja.

Inače, Tužilaštvo BiH najavilo je juče istragu radi utvrđivanja da li su eventualno postojali pojedinci koji su namerno odugovlačili donošenje zakona o JBM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track