MOSKVA: Deca lečena od raka iz Srbije na pobedničkim igrama

MOSKVA: Deca lečena od raka iz Srbije na pobedničkim igrama

Društvo -
U Moskvi će od 13. do 17. juna biti održane četvrte Svetske dečje pobedničke igre - sportski događaj koji okuplja decu lečenu od raka iz cele Evrope, na kojima će učestvovati i tim iz Srbije

BEOGRAD - U Moskvi će od 13. do 17. juna biti održane četvrte Svetske dečje pobedničke igre - sportski događaj koji okuplja decu lečenu od raka iz cele Evrope, na kojima će učestvovati i tim iz Srbije.

Mladi sportisti iz 15 zemalja takmičiće se u šest disciplina - atletici, stonom tenisu, malom fudbalu, plivanju, šahu i streljaštvu, a trka u invalidskim kolicima i leđno plivanje ponuđeni su kao odvojene discipline, saopštilo je Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka.

Sportsko takmičenje, najveće te vrste u svetu, od svog osnivanja 2010. godine, ugostilo je preko 700 mališana iz 14 zemalja, uzrasta od sedam do šesnaest godina, a sva takmičenja održaće se u zgradi lakoatletskog kompleksa CSKA.

"Sa prošlogodišnjih igara naš tim se vratio okrunjen jednim zlatom i dve bronze...Ovakva vrsta međunarodnog okupljanja i upoznavanje vršnjaka iz cele Evrope, koji su prošli isto teško iskustvo, od neprocenjivog je značaja i za naše mlade, za njihovu resocijalizaciju, samopoštovanje i povratak u redovne životne tokove", naveo je u pisanoj izjavi Ljubiša Stanić, roditelj i član NURDOR-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track