Najnovije vesti

STIGLA MATEMATIKA: Policija bezbedno dopremila testove

Mala matura

STIGLA MATEMATIKA: Policija bezbedno dopremila testove

Društvo
13:26h
Svršeni osnovci danas u podne polažu dvočasovni test iz matematike koji je juče odložen zbog "provaljivanja" kombinacija

BEOGRAD - Policija je bezbedno i bez problema dopremila maturske testove iz matematike širom Srbije, kaže Nikola Popovac iz Policijske uprave za grad Beograd.

"Na zahtev i uz prisustvo službenika ministarstva prosvete pripadnici beogradske policije su u toku jučerašnjeg dana i večeri izvršili transport i obezbeđenje testova na području grada Beograda ali i širom Republike Srbije do sedišta školskih uprava. U toku transporta, obezbeđenja i predaje testova nije bilo nikakvih posebnih zapažanja i događaja“, rekao je Popovac.

On dodaje da će policija u sklopu svojih redovnih aktivnosti obezbediti i samo testiranje. On dodaje da nema potvrda da je i novi test "procurio".

"Nemamo zvaničnu potvrdu da je novi test došao u javnost, ako do toga dođe, policija će preduzeti mere u skladu sa zakonom“, rekao je Popovac.

Na pitanje kako je došlo do toga da prvi test procuri u javnost, on je rekao da „policija raspolaže indicijama" a u toku su provere toga.

Učenici u Srbiji koji su završili osmi razred osnovnih škola polagaće danas u podne dvočasovni test iz matematike, koji je juče odložen zbog neregularnosti.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track