PROGOVORIO:Nisam dao 150.000 evra mita!

Vlasnik kompanije „MB gas“ demantuje bivšeg zaposlenog

PROGOVORIO:Nisam dao 150.000 evra mita!

Društvo -
Laž - Mile Brežančić tvrdi da su izjave njegovog bivšeg radnika Antonija Ušljebrke - da je podmitio Nebojšu Janjića, pomoćnika Olivera Dulića - pokušaj osvete

BEOGRAD - Tvrdi da su izjave o davanju mita izmišljotina.- Izjava bivšeg radnika „MB gasa“ Antonija Ušljebrke da sam dao mito od 150.000 evra Nebojši Janjiću, pomoćniku bivšeg ministra Olivera Dulića, samo je jedna u nizu laži kriminalne grupe koja je godinama potkradala moje preduzeće. Istina je da je Nebojša Janjić je naneo veliku štetu i nepravdu „MB gasu“ nezakonito poništavajući građevinsku dozvolu mojoj firmi za objekat na zemljištu šećerane „Dimitrije Tucović“, koji je procenjen na 12 miliona evra, i ubeđeni smo da je Janjić to uradio iz lične koristi, a za račun neke firme koja „MB gas“ vidi kao velikog konkurenta - kaže za Kurir Mile Brežančić, vlasnik „MB gasa“.Brežančić tvrdi da je Ušljebrka izneo optužbe na njegov račun iz osvete zbog toga što je zbog potkradanja firme protiv NN lica podneo krivičnu prijavu policiji za privredni kriminal.- Sredinom 2011. godine otkrio sam da su moj tadašnji partner i suvlasnik „MB gasa“ Bojan Kocić, izvršni direktor Nenad Tomić i bivši šef transporta Zoran Bogdanović zajedno s grupom ljudi, među kojima je bio i pravnik Antonije Ušljebrka, potkradali firmu. (S. T.)

Mile Brežančić
Mile Brežančić

Uhapšeni bivši saradniciBogdanović je kao šef transporta angažovao preduzeće „Daki petrol“, čiji je vlasnik Dalibor Bogubović, da uslužno prevozi derivate iz rafinerije u Pančevu do naših pumpi. Umesto na pumpe, oni su cisterne vozili u Bogunovićevo skladište u Batajnici i tamo istakali bezolovni benzin, a u cisterne dodavali primarni benzin, koji je upola jeftiniji. Na taj način su potkradali moje preduzeće - tvrdi Brežančić i naglašava da ih je policija uhvatila na delu, zbog čega su i uhapšeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track