Dačić: Cilj je da zdravstvo u Srbiji prati najsavremenija dostignuća
Foto: Tanjug

Dačić: Cilj je da zdravstvo u Srbiji prati najsavremenija dostignuća

Društvo -
Premijer Srbije razgovarao je danas sa grupom eminentnih stručnjaka iz oblasti vaskularne hirurgije - učesnika kongresa Evropskog venoznog foruma u Beogradu

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa grupom eminentnih stručnjaka iz oblasti vaskularne hirurgije - učesnika kongresa Evropskog venoznog foruma u Beogradu, i poručio da će Vlada pomoći razvoj medicinskih ustanova koje se bave vaskularnim bolestima.

"Vlada Srbije pomoći će razvoj medicinskih ustanova koje se bave vaskularnim bolestima rasprostranjenim u našoj zemlji. Naš cilj je da zdravstvo u Srbiji prati najsavremenija dostignuća svetske medicine", istakao je premijer Dačić u razgovoru s grupom poznatih stručnjaka iz oblasti vaskularne hirurgije.

U saopštenju Vlde Srbije se navodi da su stručnjaci vaskularne hirurgije upoznali premijera Dačića s najsavremenijim tokovima razvoja ove medicinske grane i mogućnostima da se primene svetska iskustva i unapredi razvoj vaskularne hirurgije u Srbiji.

Među stručnjacima su bili i vodeći lekar odeljenja za trombozu vena u SAD-u Džo Kaprini, direktor instituta u Toledu Entoni Kamerota, predsednik Svetskog udruženja flebologa Nik Morison, direktor bolnice iz Misisipija Sešadri Raju, zatim Endru Nikolaides iz Svetskog udruženja flebologa, Bo Ekof i Piter Nilsen, kao i predsednik Evropskog venoznog foruma Dragan Milić.

Sastanku je prisustvovala i ministarka zdravlja Srbije Slavica Đukić Dejanović, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track