BEOGRAD: Svečano otvaranje nove zgrade ambasade SAD
Foto: Twitter

BEOGRAD: Svečano otvaranje nove zgrade ambasade SAD

Društvo -
Zgrada je površine 14.000 kvadrata, u nju je uloženo 117 miliona dolara, a kako je rečeno prilikom polaganja kamena temeljca, reč je o jednoj od najsavremenijih i najmodernijih zgrada u regionu, izgrađenoj po najvišim ekološkim standardima

BEOGRAD - Nova zgrada ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, u ponedeljak će biti svečano otvorena u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića.

Na otvaranju nove zgrade ambasade SAD govoriće premijer Srbije Ivica Dačić, zamenik državnog sekretara za menadžment Stejt departmenta Patrik Kenedi i američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi.

Američka ambasada se do aprila nalazila u ulici Kneza Miloša 50.Izgradnja nove zgrade ambasade SAD u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića 92 na Dedinju, počela je u februaru 2010. godine, u vreme mandata ambasadorke Meri Vorlik.

Zgrada je površine 14.000 kvadrata, u nju je uloženo 117 miliona dolara, a kako je rečeno prilikom polaganja kamena temeljca, reč je o jednoj od najsavremenijih i najmodernijih zgrada u regionu, izgrađenoj po najvišim ekološkim standardima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track