BATROVCI: Još jedna traka za kamione s kvarljivom robom

Najava Mrkonjića

BATROVCI: Još jedna traka za kamione s kvarljivom robom

Društvo -
Transportni saobraćaj trebalo da se normalizuje za oko 55 sati

BATROVCI - Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić najavio je danas da će, u dogovoru sa policijom, biti obezbeđena još jedna traka za prolaz kamiona sa lako kvarljivom robom na prelazu Batrovci, na granici sa Hrvatskom.

Mrkonjić je rekao novinarima, obilazeći taj granični prelaz, gde je na srpskoj strani formirana kolona kamiona duga desetak kilometara, da bi transportni saobraćaj trebalo da se normalizuje za oko 55 sati.

On je dodao da će zatražiti hitan razgovor s ministrom saobraćaja Hrvatske i direktorom hrvatske carine da bi razmotrili načine kako da se što pre reše tehnički problemi na tom graničnom prelazu sa hrvatske strane.

Mrkonjić je rekao da će u dogovoru sa policijom biti obezbeđena još jedna traka na prelazu za kamione sa lako kvarljivom robom i dodao da se do sada samo u jednom kamionu pokvarila roba.

Mrkonjić je kazao da je Auto moto savez Srbije (AMŠ) već obezbedio pomoć transporterima u hrani i vodi i da će u toku dana Ministarstvo videti da se na Batrovce dopremi desetak cisterni sa vodom, poljski toaleti i da se obezbedi jedan sanitet koji će tu stalno biti prisutan.

"Ovo su nevolje koje prate uvođenje svih novih stvari", rekao je Mrkonjić, dodajući da je očigledno da "hrvatske kolege nisu bile spremne za primenu novih propisa".Mrkonjić je naveo da zbog tog hrvatskog lošeg iskustva Srbija treba da izvuče pouke i na vreme se pripremi kada bude ulazila u EU.

Komandir Pogranične policije u stanici Batrovci, Đorđe Borđoški, rekao je Tanjugu da kamioni čekaju sa srpske strane da uđu u Hrvatsku oko 30 sati i da u koloni ima između 700 i 800 kamiona.Borđoški je izrazio očekivanje da će ta situacija biti rešena u narednih nekoliko dana.

On je rekao da je kontrola sa hrvatske strane prelaza usporena i nedovoljna, ali da od jutros oni neprekidno obavljaju kontrolu.Predsednik Udruženja za međunarodni transport i logistiku Neđo Mandić je izjavio da su predstavnici te asocijacije prisutni na prelazu kako bi pomogli kamionžijama, i da bi šteta bila što manja.

Mandić je naveo da je do sada samo jedna cisterna sa pokvarenim višnjama vraćena u Kruševac.Drumski granični prelazi između Srbije i Hrvatske su Batrovci-Bajakovo, Bezdan-Batina, Bogojevo-Erdut, Bačka Palanka-Ilok, Neštin-Ilok, Sot-Principovac, Ljuba-Principovac i Šid-Tovarnik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja