LETUJU I NE HAJU: Niko nije tražio pomoć Ambasade Srbije u Kairu

Neredi u Egiptu

LETUJU I NE HAJU: Niko nije tražio pomoć Ambasade Srbije u Kairu

Društvo -
U Beogradu u Ministarstvu spoljnih poslova je, otvorena dežurna telefonska linija 011 306 8308 i na tom telefonskom broju građani mogu da dobiju sve informacije o Egiptu koje ih zanimaju

BEOGRAD - Niko od građana iz Srbije u Egiptu nije se do sada obratio ambasadi za pomoć zbog toga što je u nevolji koja je prouzrokovana nemirima u Egiptu, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Maja Ninković Ćorac.

Ninković Ćorac je za Jutarnji program rekla da, prema najnovijim informacijama koje ima iz Ambasade Srbije u Kairu, u Egiptu ima oko 1.600 građana Srbije.

Oni su najviše koncentrisani u letovalištima Hurgada i Šarm al Šeik, odnosno samo ih tamo ima. U Hurgadi ih je oko 1.500, a u Šarm al Šeiku oko stotinu, rekla je Ninković Ćorac.

U Kairu i Aleksandriji ima oko 43 ili 44 naša građanina koji imaju regulisan boravak, što znači da imaju dozvolu za rad i tamo žive i rade, istakla je Ninković Ćorac.

"Niko od tih građana do sada nije se obratio ambasadi za pomoć ili da nas obavesti da je u nekakvoj nevolji koja je prouzrokovana nemirima u Egiptu. Takvih zahteva nemamo", kazala je Ninković

Ona je istakla da je "Ambasada na usluzi svim našim građanima 24 sata, pomno prati razvoj situacije u celom Egiptu".

Postoje dežurni telefoni na koje građani mogu da se jave. U Beogradu u Ministarstvu spoljnih poslova je, takođe, otvorena dežurna telefonska linija 011 306 8308 i na tom telefonskom broju građani mogu da dobiju sve informacije o Egiptu koje ih zanimaju, dodala je Ninković Ćorac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track