HITAR TROZUBAC: Srpski vojnici na vežbi u Ukrajini!
Foto: Vojska Srbije

HITAR TROZUBAC: Srpski vojnici na vežbi u Ukrajini!

Društvo -
Tema vežbe koja će biti održana u ukrajinskoj oblasti Javoriv, je "Odbrambena operacija", a Vojsku Srbije predstavljaće 47 pripadnika 11. pešadijskog i 17. mehanizovanog bataljona Prve brigade

BEOGRAD - Grupa pripadnika Vojske Srbije danas je otputovala u Ukrajinu, gde će učestvovati na multinacionalnoj vežbi "Hitar trozubac 2013" (Rapid Trident 2013).

Tema vežbe koja će biti održana u ukrajinskoj oblasti Javoriv, je "Odbrambena operacija", a Vojsku Srbije predstavljaće 47 pripadnika 11. pešadijskog i 17. mehanizovanog bataljona Prve brigade.

Kako je saopštila Vojska Srbije, oni će činiti okosnicu "Delta čete" - mešovitog nacionalnog sastava, kojim će komandovati oficir Vojske Srbije.

"Delta četa" je, pored dva voda iz Vojske Srbije, dopunjena pripadnicima oružanih snaga Ukrajine, a u njenom sastavu su i po jedan vod iz vojski Gruzije i Bugarske.Na vežbi učestvuju i pripadnici oružanih snaga Azerbejdžana, Bugarske, Gruzije, Kazahstana, Kanade, Moldavije, Nemačke, Norveške, Poljske, Rumunije, SAD i Ukrajine.

Ispraćaju pripadnika Vojske Srbije na aerodromu Batajnica prisustvovali su komandant Kopnene vojske, general-potpukovnik Aleksandar Živković i načelnik štaba Prve brigade, pukovnik Nenad Sretenović.

Pripadnici naših oružanih snaga će biti smešteni u Međunarodnom centaru za mirovne operacije i bezbednost, navela je Vojska Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track