SRBI U STRAHU: Pola sata smo slušali albanske rafale u šumi

PROVOKACIJE: Meštani Borovca u strahu posle napada

SRBI U STRAHU: Pola sata smo slušali albanske rafale u šumi

Društvo -
Grupa naoružanih Albanaca s Kosova upala preksinoć na teritoriju Kuršumlije i napala žandarme koji su ih uhvatili u krađi drva

KURŠUMLIJA - Priština opet provocira.Grupa od nekoliko naoružanih Albanaca s Kosova napala je pretprošle noći pripadnike Žandarmerije na administrativnoj liniji kod Borovca, sela u opštini Kuršumlija.Albanci koji su s Kosova prešli na teritoriju Kuršumlije da bi ukrali drva u jednom trenutku su počeli da pucaju na žandarme koji su ih uhvatili u krađi. Šestoro je povređeno, ali uspeli su da pobegnu na kosovsku teritoriju. Zahvaljujući hrabroj reakciji Žandarmerije i komandanta Bratislava Dikića, izbegnut je veći incident. Meštani Borovca kažu da je preksinoć vođen pravi rat i da je rafalna paljba trajala oko pola sata.Zaseda na brdu- Albanci su bili na visini, na brdu. Prvo su se začula dva-tri pojedinačna hica, a ispalili su ih Albanci koji su bili na straži dok su drugi sekli šumu. Zatim se začula rafalna paljba. Tek tada je Žandarmerija uzvratila. Počeo je pravi rat - rafalna paljba sa obe strane trajala oko pola sata. Čulo se kako meci fijuču i udaraju u stabla, a onda se sve utišalo - priča za Kurir Radoslav Pavlović iz Borovca, čija je kuća na oko 500 metara od mesta sukoba. Juče je u Borovcu bilo mirno. Državni organi izvršili su uviđaj uz pojačano obezbeđenje Žandarmerije.Uhvatili tutanj- Na licu mesta smo pronašli traktor s prikolicom natovarenom drvima, čaure, jaknu, par opanaka i veliki broj posečenih stabala - kazao je istražni sudija Ivan Rakić.Nezvanično saznajemo da su se Albanci povlačili ka Kosovu uz oružanu borbu i u toj brzini ostavili sve što bi im smetalo. Inače, kako pričaju meštani, ovo nije prvi put da Albanci s Kosova dolaze da seku šumu.- To traje svakodnevno od marta. Do sada su posekli oko deset hektara šume, koja pripada meštanima Borovca. Ja u tom delu imam oko 60 ari i sve što je bilo deblje od ruke je posečeno - žali se Pavlović.

Hrabro... Dikićeve jedinice odbranile srpsku teritoriju
Hrabro... Dikićeve jedinice odbranile srpsku teritoriju

Ceh... Šestoro Albanaca ranjeno
Ceh... Šestoro Albanaca ranjeno

Strah... Radoslav i Ratomirka Pavlović svedoci albanskog napada
Strah... Radoslav i Ratomirka Pavlović svedoci albanskog napada

Jedni čuvaju stražu, drugi sekuRadoslav Pavlović pojašnjava da Albanci veoma organizovano kradu šumu u ataru Borovca.- Nekoliko njih sa oružjem uđe dublje ka selu i jedni čuvaju stražu dok ostali seku drva. Da bi nasekli i natovarili pet-šest metara drva, potrebno im je sat vremena. Ukoliko ovi na straži primete da ide patrola Žandarmerije, oni zapucaju, što je znak da svi beže - kaže Pavlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track