Velja Ilić: Hrast će na auto-putu dobiti čeličnu oblogu

Pronašao rešenje

Velja Ilić: Hrast će na auto-putu dobiti čeličnu oblogu

Društvo -
On je kazao da će učiniti sve što je u njegovoj mogućnosti da hrast ostane na tom mestu i dodao da mu je drago što i vlada insistira na tome i što je i vicepremijer Aleksandar Vučić tražio od njega da učini sve što je moguće

BEOGRAD - Ministar urbanizma i građevine Velimir Ilić izjavio je danas da će problem hrasta koji se našao na auto-putu kod mesta Savinac biti rešen tako što će stablo biti zašticeno čeličnom oblogom, a drvo će redovno dobijati vodu iz veštackih izvora.

Ilić je rekao da problem ne bi postojao da su nadležni na vreme ukazali na hrast.

"Asflat će biti potpuno odvojen jednim betonskim armiranim nosačem, tako da asfalt ne ošteti žile, a ni žile asfalt. Na taj način će se izbeći moguća oštecenja auto-puta", rekao je Ilić.

On je kazao da će učiniti sve što je u njegovoj mogućnosti da hrast ostane na tom mestu i dodao da mu je drago što i vlada insistira na tome i što je i vicepremijer Aleksandar Vučić tražio od njega da učini sve što je moguće.

Ilić je rekao i da će se autoput graditi i da će hrast ostati koliko "košta da košta". To je, dodao je, stav vlade, države i predsednika.

Upitan o rekonstrukciji vlade, Ilić je odgovorio da sa njim niko o tome nije razgovarao i da je ovih dana bio na putu.

"Razgovaraćemo o tome. Sve što vlada smatra da treba da učinim, učiniću, kao što je uvek i bilo", kazao je Ilić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track