Izvršitelj preuzeo 300.000 dinara duga od siromašnih porodica
Foto: Preent Screen

Izvršitelj preuzeo 300.000 dinara duga od siromašnih porodica

Društvo -
Marko Vukićević (31) potpisao je Ugovor o preuzimanju duga i sa ratnim veteranom koji nema primanja

BEOGRAD - Umesto da naplati dug od 300.000 dinara od porodica koje zbog loše finansijske situacije nisu plaćale račune za struju, komunalije i telefon, privatni izvršitelj iz Beograda Marko Vukićević (31) učinio je nešto neverovatno - preuzeo je dug na sebe.

- Sve je počelo nakon što je po našem pozivu zbog dospelosti duga u kancelariju došla žena koja je na vratima doživela blaži infarkt. Uspela je da nam ispriča kako sa porodicom teško živi. Ni suprug ni deca ne rade, a tog dana je i frižider prestao da radi. Bila je očajna. Tada sam odlučio da preuzmem deo njenog duga - kaže Vukićević.

Kolege iz kancelarije su prionule na posao i među stotinama slučajeva, pronašli su sedam porodica koje su bile najugroženije. Neki od njih se hrane u narodnim kuhinjama, jedna je samohrana majka koja je uspela da iškoluje dvoje dece, ali nijedno nema posla. Ugovor o preuzimanju duga Marko je potpisao i sa ratnim veteranom koji nema primanja, ali i sa čovekom koji je počeo da prodaje stvari iz kuće da bi prehranio porodicu.Ovaj humani gest bila je slamka spasa i za samohranu majku sa dvoje dece iz Zemuna.- Ženu koja me je dočekala na vratima kancelarije pitala sam gde će moja deca da spavaju ako mi zaplene stan. Tada mi je Marko rekao da će preuzeti deo mog duga. Počela sam da plačem u neverici - kaže samohrana majka, koja nije želela da joj spominjemo ime.Marko Vukićević se nada da ova akcija neće biti usamljen slučaj i da će se kolege izvršitelji pridužiti ovakvim akcijama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track