SAD: Obučenost srpskih vojnika na zavidnom nivou
Foto: Vojska Srbije

Multinacionalna vežba Hitar trozubac 2013

SAD: Obučenost srpskih vojnika na zavidnom nivou

Društvo -
Grupa pripadnika Vojske Srbije koja u Ukrajini učestvuje na multinacionalnoj vežbi "Hitar trozubac 2013", po oceni organizatora uspešno izvršava sve zadatake

BEOGRAD - Grupa pripadnika Vojske Srbije koja u Ukrajini učestvuje na multinacionalnoj vežbi "Hitar trozubac 2013", po oceni organizatora uspešno izvršava sve zadatake.

"Domaćini - ukrajinska vojska i Evropska komanda oružanih snaga SAD ističu da je spremnost i obučenost srpskih vojnika na zavidnom nivou, što potvrđuju na terenu prilikom rešavanja supozicija nametnutih scenarijom", saopšteno je danas iz Vojske Srbije.

Pripadnika Vojske Srbije juče je obišao komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Aleksandar Živković, navela je Vojska Srbije u saopštenju na svom sajtu. Tema vežbe, koja se održava u ukrajinskoj oblasti Javoriv, je "Odbrambena operacija", a Vojsku Srbije predstavlja 47 pripadnika 11. pešadijskog i 17. mehanizovanog bataljona Prve brigade.

Cilj vežbe, koja se završava 20. jula, je povećanje stepena interoperabilnosti, a težište je na odbrambenoj taktici i uvežbavanju procedura prilikom radio-komunikacije. Pripadnici Vojske Srbije čine okosnicu "Delta čete" - mešovitog nacionalnog sastava, kojom komanduje oficir Vojske Srbije. "Delta četa" je, pored dva voda iz Vojske Srbije, dopunjena pripadnicima oružanih snaga Ukrajine, a u njenom sastavu su i po jedan vod iz vojski Gruzije i Bugarske.Na vežbi učestvuju i pripadnici oružanih snaga Azerbejdžana, Bugarske, Gruzije, Kazahstana, Kanade, Moldavije, Nemačke, Norveške, Poljske, Rumunije, SAD i Ukrajine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track