POTVRĐENO: Mladiću na Egzitu laser uništio oko

Nema sumnje Direktor Klinike za očne bolesti Kliničkog centra Srbije

POTVRĐENO: Mladiću na Egzitu laser uništio oko

Društvo -
Dr Jovanović: Do sada nisam imao nijedan takav slučaj. Tek kad se Srđanu krv bude povukla iz oka, znaćemo da li će mu se vratiti vid

BEOGRAD - Laser je kriv za slepilo!Mladiću Srđanu V. iz Beograda na koncertu Dejvida Gete na Egzitu oko je povređeno laserskim zrakom. Ovo je potvrdio direktor Klinike za očne bolesti Kliničkog centra Srbije prof. dr Miloš Jovanović, posle kompletno završene dijagnostike mladićeve povrede. Jovanović je objasnio da je reč o povredi unutrašnjosti oka koja je praćena krvarenjem, da su takve povrede veoma retke i da u svom bogatom oftalmološkom iskustvu nije imao nijedan takav slučaj. On je rekao da su takvi primeri, iako retki, opisani u literaturi kao povreda oka koju su pacijenti zadobili na isti način, sa sličnom kliničkom slikom.- Ti nalazi iz literature i klinički nalazi koje smo mi dobili pregledom pacijenta i dijagnostikom potvrđuju da se radi o povredi oka laserom - rekao je Jovanović i dodao da ne može da prognozira da li će se mladiću vratiti vid dok se krv iz oka ne bude povukla.- Da li će doći do poboljšanja u potpunosti, to ne možemo sada da kažemo jer ne vidimo šta se nalazi iza krvi, koliko je oštećeno očno tkivo retine, koje je važno za primanje slike iz spoljašnjeg sveta - rekao je Jovanović.Srđan V. (33) kaže da mu je zdravstveno stanje nepromenjeno:- I dalje mi je mrlja od krvi u oku i ne zna se kada će se povući. I dalje primam terapiju i ležaću u bolnici do daljeg. Žao mi je što organizatori Egzita neće da prihvate odgovornost. Plašim se...(E. K.)

Neizvesno... Srđan V. i dalje ne vidi
Neizvesno... Srđan V. i dalje ne vidi

NeobavešteniOrganizatori festivala Egzit tvrde da nisu obavešteni o tome da su analize potvrdile da je laser uzrok povrede oka.- Tražili smo razgovor s odgovornima u Kliničkom centru i očekujemo odgovor. Bez obzira na izvor povrede, mi smo od početka u kontaktu s njim i ponudili smo mu svu moguću pomoć - rekla je Ana Kriško Tomka, PR Egzita. Podsetimo, organizatori su danima tvrdili da laser sigurno nije odgovoran za povredu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track