Novi Sad: Agencija prevarila turistu za 530 evra
Foto: Shutter.

Izigran

Novi Sad: Agencija prevarila turistu za 530 evra

Društvo -
Subotičanin Dejan Anđelić pre više od pola godine uplatio je 530 evra agenciji "Jupiter" za letovanje u Grčkoj. Međutim, da je agencija zatvorena, saznao je par dana pred put

SUBOTICA - Kada je pre više od pola godine Subotičanin Dejan Anđelić u novosadskoj turističkoj agenciji "Jupiter" rezervisao i uplatio letovanje u Grčkoj, njegovoj sreći nije bilo kraja. Međutim, po uplaćenih 530 evra u dinarskoj protivvrednosti, Dejana niko iz agencije više nije zvao, a da je agencija zatvorena i da se na telefon niko ne javlja, bilo mu je jasno samo nekoliko dana uoči planiranog polaska na put.- Posle 12 godina uspeli smo da uštedimo za letovanje, devojka je dobila godišnji odmor i jedva smo čekali da krenemo - priča Dejan.

- Na sajtu novosadske agencije našli smo ponudu za deset dana u Nea Irakliji, u Grčkoj, uplatili ceo iznos, potom i osiguranje, i čekali da nam se po dogovoru jave i kažu kada tačno polazimo.Međutim, kako se niko nije javljao, po njegovim rečima, počeli su da zovu agenciju telefonom, a onda su njegov otac i prijatelj iz Novog Sada otišli do pasaža u Zmaj Jovinoj ulici i videli da je agencija zatvorena.- Zaista smo u šoku, zvali smo novosadsku inspekciju koja nam je rekla da ne može da nam pomogne i da bi možda trebalo sami da odemo tamo, iako ne znamo ni kako, ni gde se hotel nalazi - nastavlja Dejan, pokazujući fotokopirane uplatnice.

- U Juti su nam kazali da ta agencija nije registrovana kod njih, a u policiji i sudu da nisu nadležni.Da je Anđelić besan i razočaran malo je reći...- Strašno me je pogodilo što moja zemlja dozvoljava da pošteni građani budu izigrani - nemoćan je Anđelić.

- Svestan sam da mi novac verovatno neće biti vraćen, ali želim da se čuje da sam prevaren, jer moje gorko iskustvo verovatno deli još ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track