Najnovije vesti

DRAMA NA AERODROMU: Jatov avion sudario se sa autobusom!

Kopenhagen

DRAMA NA AERODROMU: Jatov avion sudario se sa autobusom!

Društvo
03:04h
Nakon udesa letelica puna dece dva i po sata na pisti čekala da let bude odobren. Putnike potom izveli iz aviona, da bi ih posle nekoliko minuta vratili i poleteli za Beograd

BEOGRAD - Da nije tragično, bilo bi komično.„Jatov“ avion na redovnom letu iz Kopenhagena za Beograd juče se na pisti sudario sa autobusom koji razvozi prtljag! Putnici, među kojima je bilo dosta male dece, čekali su više od dva i po sata u avionu da se odobri ili otkaže let. Putnica Suzana Pavlović je sa dvoje dece krenula za Beograd, ali nije ni slutila da će je na aerodromu zateći ovakva drama.Provera ispravnosti- Plan je bio da krenemo redovnim „Jatovim“ letom u 11.05 sati. Avion u kojem je trebalo da putujemo pri sletanju je na pisti zakačio autobus koji razvozi prtljag! Prvo su nam rekli da to neće uticati na poletanje, pa smo ušli u avion, ali je naknadno objavljeno da ipak neće poleteti na vreme jer treba da se proveri njegova ispravnost. Ko za inat, bilo je toplo, čak 28 stepeni, a u avionu i nekoliko stepeni toplije - priča Suzana, koja je putovala sa sinčićem od 22 meseca i ćerkom od pet godina.Inače, za ovaj let „Jat“ je koristio avion „Aviogeneksa“, a putnici su više od dva sata čekali u avionu da se odluči hoće li let biti otkazan ili ne, a kako kaže Suzana, deca su od straha i vrućine plakala i još više podizala paniku u avionu. Bilo je i onih koji su imali neodložne obaveze u Beogradu, a zbog ovog incidenta nisu uspeli da stignu na vreme, pa kako kažu od „Jata“ očekuju odgovarajuću odštetu.Totalna dezorganizacijaNaša sagovornica kaže da su putnici dva puta ulazili u avion pre konačnog poletanja.- Posle dva sata čekanja rekli su nam da svi izađemo iz aviona jer je let otkazan. Spakovali smo se, pokupili smo decu i izašli. Malo posle toga rečeno nam je da se ponovo vratimo jer će avion ipak poleteti. Vratili smo se i konačno poleteli oko petnaest do dva - kaže Suzana.

Mučenje... Panika u avionu
Mučenje... Panika u avionu

Krivo je voziloVozilo za opsluživanje prtljaga na aerodromu u Kopenhagenu ogrebalo je „Jatovu“ letelicu prilikom utovara prtljaga. Na poletanje se čekalo zbog standardnih procedura i dolaska mehaničara koji je konstatovao da je u pitanju ogrebotina na letelici i da ne može da utiče na nivo bezbednosti leta. Putnicima je podeljeno osveženje, a u 13.44 sati avion je poleteo - rekli su nam iz „Jata“.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja