SLEDE VRELI DANI: U nedelju i ponedeljak i do 38 stepeni!

Žega

SLEDE VRELI DANI: U nedelju i ponedeljak i do 38 stepeni!

Društvo -
Najtopliji grad u Srbiji danas je Negotin gde je u 13 časova izmereno 33 stepena

BEOGRAD - U Srbiji je danas veoma toplo vreme, u mnogim mestima izmereno je više od 30 stepeni, a najtoplije je u Negotinu, gde je u 13 časova temperatura vazduha iznosila 33 stepena.

U Zrenjaninu, Kikindi, Smederevskoj Palanci, Velikom Gradištu i Zaječaru izmerena su 32 stepena, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Veoma toplo je i na Paliću, u Somboru, Novom Sadu, Banatskom Karlovcu, Sremskoj Mitrovici, Beogradu, Ćupriji i Nišu, gde je izmeren 31 stepen. U Loznici, Valjevu, Kragujevcu, Kraljevu, Kuršumliji, Kruševcu, Leskovcu i Vranju izmereno je 30 stepeni. U Požegi i Dimitrovgradu izmereno je 29, na Zlatiboru i u Sjenici 25, Crnom Vrhu 24, a najsvežije je na Kopaoniku gde je temperatura vazduha iznosila 18 stepeni.

U Srbiji će i u petak biti pretežno sunčano i toplo, samo u planinskim predelima jugozapadne Srbije posle podne i uveče može doći do lokalnog razvoja oblačnosti i retke pojave pljuskova sa grmljavinom.

Kako je saopštio ranije danas RHMZ, jutarnja temperatura biće od 12 do 20, a najviša dnevna od 30 do 34 stepena. Duvaće slab i umeren, zapadni i severozapadni vetar. I u Beogradu će sutra biti sunčano i toplo sa jutarnjom temperaturom od oko 20, a najvišom dnevnom od oko 33 stepena.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, u Srbiji će biti sunčano i veoma toplo. U većini dana sa maksimalnom temperaturom od 31 do 35 stepeni, a u nedelju i ponedeljak i do 38 stepeni.

Krajem perioda očekuje osveženje, prvo u severnim krajevima uz mogućnost lokalnih pljuskova i grmljavina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja