TOPLOTNI UDAR NA SRBIJU: U ponedeljak i do 40 stepeni!
Foto: Tanjug

Stiže žegu

TOPLOTNI UDAR NA SRBIJU: U ponedeljak i do 40 stepeni!

Društvo -
U noći između ponedeljka i utorka i u utorak očekuje se prolazno naoblačenje i osveženje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom

BEOGRAD - U Srbiji će u petak biti veoma toplo sa najvišom temperaturom do 35 stepeni, a do 30. jula temperatura će dostizati i 37, u ponedeljak i do 40 stepeni. Kako je saopštio danas Republički hidrometeorološki zavod, u Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i toplo.

Samo ujutru i pre podne u južnim i istočnim predelima, uz promenljivu oblačnost, moguća je kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Minimalna temperatura iznosiće od 15 do 21, maksimalna od 31 do 35 stepeni.

I u Beogradu će sutra biti pretežno sunčano i toplo. Vetar će biti slab do umeren, severozapadni. Minimalna temperatura iznosiće oko 21, maksimalna oko 33 stepena.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 2. avgusta, biti sunčano i veoma toplo. Maksimalna temperatura za vikend iznosiće od 34 do 38, u ponedeljak i do 40 stepeni.

U toku noći između ponedeljka i utorka i u utorak očekuje se prolazno naoblačenje i osveženje sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Zatim će do kraja perioda biti pretežno sunčano, a samo su ponegde, uz lokalni razvoj oblačnosti, mogući kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Temperatura će iznositi oko prosečnih vrednosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track