Ristić: Ispitaćemo ko je odgovoran za nestašicu sočiva
Foto: Marina Lopičić

Direktor Kliničkog centra Srbije

Ristić: Ispitaćemo ko je odgovoran za nestašicu sočiva

Društvo -
Kada su u pitanju sočiva, mi ćemo utvrditi da li ima odgovrnosti uprave KCS, pa ćemo vas o tome obavestiti nekom drugom prilikom, rekao je Ristić

BEOGRAD - Direktor Kliničkog centra Srbije Miljko Ristić rekao je danas da će ta zdravstvena ustanova ispitati odgovornost svojih zaposlenih zbog nestašice očnih sočiva.

"Kada su u pitanju sočiva, mi ćemo utvrditi da li ima odgovrnosti uprave Kliničkog centra, odnosno kod ljudi koji su odgovrni za tu vrstu nabavke, pa ćemo vas o tome obavestiti nekom drugom prilikom", rekao je Ristić i najavio da će sočiva stići "već u ponedeljak ili utorak".

On je naveo da na operaciju katarakte u Srbiji čeka 25.000 pacijenata i da se u Kliničkom centru godišnje operiše oko 5.500 ljudi. Prema njegovim rečima, problem je pokušao da se reši javnom nabavkom po hitnom postuku, ali su te količine "skoro sve potrošene".

"Očekivala se centralizovana javna nabavka i one količine koje su trebale za ovaj period brzo su presušile. Centralizovana javna nabavka nije počela, došlo je do promena i u zakonu, tako da je došlo do vakuma, gde se nije znalo da li će biti javnih nabavki po starom principu ili će biti centralizovane", objasnio je Ristić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track