ZLOUPOTREBA POLOŽAJA: Ministar Bačević naredio da mi ruše kuću!
Foto: Marina Lopičić

Porodica Petrović mogla bi da ostane bez krova nad glavom

ZLOUPOTREBA POLOŽAJA: Ministar Bačević naredio da mi ruše kuću!

Društvo -
Ministar rudarstva Milan Bačević preko svojih veza forsira rušenje kuće prvim komšijama svoje tašte u Sokobanji, tvrdi za Kurir Jasmina Petrović

SOKOBANJA - Bačević iz ministarske fotelje naređuje rušenje kuće.

Ministar rudarstva Milan Bačević preko svojih veza forsira rušenje kuće prvim komšijama svoje tašte u Sokobanji zbog navodno nelegalno izgrađenog sprata, tvrdi Jasmina Petrović (48). Ona je prva komšinica Bačevićeve tašte i za Kurir priča o svojim mukama s ministrovom rodbinom i probleme koje joj je, kako kaže, on namesto preko svojih debelih veza.Nesuglasice oko međe- Naše dvorište se graniči sa placem Slavomirke Pavlović, tašte ministra Bačevića. Prvo smo godinama imali nesuglasice oko međe, ali i nakon što je sudski veštak utvrdio granicu, počele su rasprave, sukobi, tužakanja po sudovima. Moj dograđeni deo kuće im je očigledno zasmetao, pa i dalje sve čine da mi zagorčaju život. U tome su i uspeli. Doneto je rešenje da mi se kuća sruši u ponedeljak, ali je zbog tehničkih problema to odloženo za danas - priča očajna Jasmina.Ona ne poriče da je nadograđeni deo kuće podignut bez dozvole, ali se nadala da će ga, kao i mnogi drugi, usput legalizovati. Da bi uredno prijavila legalizaciju, Jasmini je bila neophodna potvrda iz katastra o vlasništvu, kao i broj parcele. Međutim, na njeno iznenađenje, u katastru se odjednom pojavila kao suvlasnik kuće, a ne kao vlasnik, što znatno otežava legalizaciju.Pomoć u Strazburu- Ja sam potpuno očajna, srušiće mi kuću. Već su dolazili u ponedeljak. Za to vreme su ispred komšijske kuće, odnosno kuće ministrove tašte, došla dva crna „audija“ sa beogradskim tablicama. Kada su mi odložili rušenje, čula sam da su ti ljudi otišli vrlo ljuti jer nisu mogli da uživaju u prizoru razaranja moje kuće - kaže Jasmina i dodaje da će se, ako lokalna vlast pod pritiskom ministra sruši njenu kuću, obratiti sudu u Strazburu.

Hrpa tužbi i žalbi... Jasmina Petrović
Hrpa tužbi i žalbi... Jasmina Petrović

Zbog ove kuće su se potegle ministarske veze... Dom Jasmine Petrović
Zbog ove kuće su se potegle ministarske veze... Dom Jasmine Petrović

Komšije su tvrdoglaveU kući Pavlovića zatekli smo samo Bačevićevu taštu Slavomirku, koja je, kako kaže, veoma ogorčena na komšije Petroviće.- Žalosno je, nisam ja za rušenje, ali zašto su nam to izgradili iznad glave. Vidite da nema ni metra od međe i da nemamo prolaz sa ovog izlaza. Tvrdoglavi su. Uspevali su da odlažu rušenje jer su imali nekog svog sudiju. Bolje da su se dogovorili s mojima - kaže ministrova tašta.

Ja sam samo zet, nemam ništa s rušenjemKurir je pozvao ministra Bačevića, ali on nije želeo da komentariše spornu temu.- Da li je moguće da se Kurir interesuje za moju taštu? Ja to uopšte ne mogu da komentarišem. Ja sam samo zet te kuće. I ta gospođa koja vam se javila, koliko je meni poznato, već 12 godina ima nalog za rušenje kuće i vi ste našli da pitate mene za to. Nisam nadležan za to, za sve što vam treba, upućujem vas na moju taštu. To što sam ja zet nečiji... Pa, znate li koliko zetova danas ima u Srbiji. Nemojte da me zbog toga zovete, zovite me zbog ozbiljnih stvari.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track