UKLONJENE BARIKADE: Veselinović i Repić na slobodi
Foto: Rojters

Mirno na severu Kosova

UKLONJENE BARIKADE: Veselinović i Repić na slobodi

Društvo -
U slučaju da se nastavi praksa neosnovanog hapšenja Srba sa severa Kosova i Metohije, barikade i mirni protesti građana biti nastavljeni, kažu rukovodioci Opštine Zvečan

KOSOVSKA MITROVICA - Zbog puštanja iz pritvora Slobodana Repića i očekivanja da Euleksove sudije donesu takvu odluku i u slučaju Žarka Veselinovića, građani i nadležna rukovodstva Opštine Zvečan odlučili su da privremeno uklone barikade u mestu Rudare i tako omoguće normalno odvijanje saobraćaja na putu Priština – Raška.

U zaključcima dostavljenim medijima, koje prenosi TV Most, upućena je zahvalnost građanima na odgovornom ponašanju i pokazanoj političkoj zrelosti što nisu podlegli provokacijama usmerenim na izazivanje sukoba i veće nestabilnosti.

Takođe zahvaljujemo predstavnicima UNMIK, KFOR i EULEKS, koji su svojim angažovanjem na terenu i u kontaktima sa građanima i lokalnim rukovodstvom dali doprinos da se bezbednosna situacija drži pod kontrolom, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će u slučaju da se nastavi praksa neosnovanog hapšenja Srba sa severa Kosova i Metohije, barikade i mirni protesti građana biti nastavljeni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track