SREĆA PORODICE ADAMIĆ: Jedva čekamo da Ljubica otvori okice!
Foto: Nebojša Mandić

Zbog lepih vesti nikad nisu bili radosniji

SREĆA PORODICE ADAMIĆ: Jedva čekamo da Ljubica otvori okice!

Društvo -
Sve je u najboljem redu. Dete je odlično. Katicu i mene puštaju da uđemo u sobu i vidimo je, ali nikoga više pošto je još uspavana, priča Šimi Adamić

BEOGRAD - Ovo je borba sa srećnim krajem.Hrabra dvoipogodišnja devojčica Ljubica Adamić, koja je juče obradovala celu Srbiju pošto je dobila novo srce, oseća se dobro i stanje joj je stabilno, kaže njen otac Šimi Adamić, koji je sa celom porodicom u Beču.Stabilno- Sve je u najboljem redu. Dete je odlično. Stabilizovala joj se temperatura. Juče je imala oko 39, a sad ponovo oko 37,5. Lekari tvrde da nema razloga za brigu i da je sve pod kontrolom. Katicu i mene puštaju da uđemo u sobu i vidimo je, ali nikoga više pošto je još uspavana. Tako to ide, doktori neće da je bude dok ne prođe određeni period. Kad se probudi i otvori okice, odmah ću da javim - priča za Kurir Šimi Adamić, neprestano zahvaljujući Kuriru i svim drugim ljudima koji su mu pomogli u teškoj borbi.

Velika promenaLjubičine sestre i braća su takođe u Beču. Nestrpljivo iščekuju vesti o najmlađoj sestri i kažu da žive za trenutak kad će se probuditi da bi i oni mogli da je vide posle operacije. Na telefon nam se javila Dragana (14). Ona kaže da se ne zna ko je srećniji i da se od juče osećaju skroz drugačije.- Nikad nismo bili srećniji u životu. Ovo su nam najlepši dani koje smo ikad doživeli. Vi ne znate koliko smo se bojali za nju, a koliko nam je sad drugačije. Posle operacije sve se promenilo za čas. Sad se svi osećamo baš onako... Kao kad nekome padne neki teret, pa oseti olakšanje, može normalno da diše. Eto, baš kao da nam je pao kamen sa srca. Samo moramo da budemo još malo strpljivi da bismo je videli - kaže za Kurir Dragana.Akcija KuriraPodsetimo, dvoipogodišnja Ljubica Adamić je u petnaestom mesecu imala srčani udar, nakon čega joj je dijagnostikovan težak oblik restriktivne kardiomiopatije. Jedina opcija bila je transplantacija srca, ali njen otac nije mogao sam da sakupi 120.000 evra. Zahvaljujući tekstovima u Kuriru i apelima TV Pink, kao i dobrim ljudima koji su pomogli, sakupljen je ceo iznos i danas hrabra Ljubica ima novo srce i van životne opasnosti je.

Radostan... Šimi Adamić neprestano obilazi svoju ćerku
Radostan... Šimi Adamić neprestano obilazi svoju ćerku

U bolnici... Mala Ljubica slikana pred operaciju
U bolnici... Mala Ljubica slikana pred operaciju

Zaplakao sam od srećeLjubičin brat Dragan (8), kome ona tepa Beko, najviše je vezan za svoju sestru.- Kad je mama rekla Draganu da je operacija uspela, on se odmah zaplakao. Samo je ponavljao: „Mama, je l‘ to istina, hoće li seka da nam se stvarno vrati i bude kao pre. Tako je govorio kroz suze - priča Dragana.I maleni Dragan nam se javio na telefon. Nije skrivao da je zaplakao i da se zbog toga postideo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track