INVALID IZ ODŽAKA: Nemam uslove za pomoć države
Foto: RTV

Milovan Zec džaba pešačio do Beograda

INVALID IZ ODŽAKA: Nemam uslove za pomoć države

Društvo -
Predstavnica Ministarstva rada i socijalne politike Biljana Zekavica rekla da ne postoje zakonski uslovi da dobijem socijalnu pomoć, a ni moja žena invalid, jer nema pet godina staža, a imamo neku imovinu, naveo je Zec

BEOGRAD - Ratni vojni invalid Milovan Zec, koji je zbog teškog materijalnog stanja prepešačio od Odžaka do Beograda razgovarao je danas sa predstavnicom Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike koja mu je rekla da nema zakonskih osnova da dobije pomoć država.

Zeca je prethodno na lični zhatev primio šef kabineta ministra pravde Nikole Selakovića.

Kako je rečeno u Ministarstvu pravde, nakon kraćeg razgovora, kontaktirali su Ministarstvo rada sa molbom da prime Zeca kako bi mu pomogli u rešavanju njegovih problema.

Zec je rekao da mu je predstavnica Ministarstva rada i socijalne politike Biljana Zekavica rekla da ne postoje zakonski uslovi da dobije socijalnu pomoć.

Prema njegovim rečima, u ministarstvu mu je rečeno da njegova supruga - invalid 100 odsto, nema prava na novčanu pomoć, jer nema pet godina radnog staža i zato što oni imaju neku imovinu.

"Predloženo mi je da bi za nju dobio socijalnu pomoć od 7.300 dinara da stavimo hipoteku na kuću. Na to ne možemo pristati... a taj novac nije dovoljan ni za lekove", kazao je Zec.

Zec je juče krenuo iz Odžaka pešice u Beograd s transparentom "Gladan sam", da bi od ministra pravde zatražio odgovor kako da preživi bez mesečnih primanja.

Zec i njegova supruga su nezaposleni i imaju dvoje odrasle dece. Kaže da je više puta od lokalne samouprave u Odžacima tražio socijalnu pomoć, ali je nije dobio.

Dvaput je štrajkovao glađu pred zgradom Opštine, ali niko nije hteo da ga primi.

"Godinama živim bez struje jer nisam imao da platim račune. Nezaposlen sam, bolestan, ratni vojni invalid, a žena mi je nepokretna. Ona ima samo godinu i po radnog staža. Pokušavao sam da dobijem socijalnu pomoć, ali bezuspešno. Gladan sam", rekao je Zec. On je naveo da i dalje ne vidi način da skrene pažnju na svoje probleme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track