PAPRENA PRESUDA: SOS kanalu odšteta 650 miliona dinara

RATEL I RRA izgubile spor

PAPRENA PRESUDA: SOS kanalu odšteta 650 miliona dinara

Društvo -
Sud je ustanovio da su tuženi znali da je kanal, koji je predmet spora, još pre dodeljivanja bio neispravan, ali da su ga svesno dodelili SOS kanalu

BEOGRAD - Privredni sud u Beogradu presudio je da su Republička agencija za elektronske komunikacije (RATEL) i Republička radiodifuzna agencija (RRA) dužne da SOS kanalu isplate 650 miliona dinara, radi nadoknade štete nastale dodeljivanjem neispravne frekvencije.

SOS kanal je na javnom konkursu 2006. godine od RATEL dobio frekvenciju koja po međunarodnoj raspodeli pripada državnoj televiziji Rumunije, pa je zato podneo tužbu.

Sud je ustanovio da su tuženi znali da je kanal, koji je predmet spora, još pre dodeljivanja bio neispravan, ali da su ga svesno dodelili SOS kanalu.

"Tuženi su, osim što su mu dodelili nekoordiniran i neispravan kanal, propustili da preduzmu radnje da šteta bude otklonjena".

Sud je utvrdio da sporna frekvencija nije smela da bude u prometu s obzirom na to da se znalo da na njoj postoje smetnje, te nije bilo ni dozvoljeno da se dodeljuje nijednom emiteru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track