Deda izmlatio babu jer mu „nije dala“!

Turistički vodiči na mukama: Kad srpski turisti podivljaju

Deda izmlatio babu jer mu „nije dala“!

Društvo -
Svega ima U povratku iz Grčke autobus pun putnika satima čekao da policija napiše prijavu 70-godišnjaku koji je išamarao lepšu polovinu

BEOGRAD - Kad vam pijani, bahati, nasilni, nevaspitani saputnici unište odmor!Naviknuti smo na to da se nezadovoljni putnici žale na probleme i za nepredvidive situacije krive turističke agencije i neprofesionalne vodiče, ali ne i na incidente koji oni priređuju organizatorima putovanja! A takvih je mnogo - od tuče starijeg para pri povratku s letovanja, preko psovki koje je pijana sredovečna žena uputila recepcionaru do intervencije carinskih službenika zbog krađe morskih korala...Peškirom brišu guzuPoslednji incident zbog kojeg je intervenisala i policija, prema rečima jednog beogradskog vodiča, desio se u autobusu koji se vraćao iz Grčke. Sedamdesetogodišnji deda pretukao je babu koju je upoznao preko agencije za upoznavanje.- Ona nije ispoštovala obećanje, tačnije nije bilo seksa, a on je uložio novac u zajedničko letovanje. Nalupao joj je šamare pred svim putnicima, uzeo joj telefon, a ja sam pozvao policiju, koja im je napisala prijavu - kaže on.Miloš Jovović, direktor turističke agencije „Travel lend“ iz Beograda, kaže za Kurir da je najveći problem u takvim situacijama to što ispaštaju putnici koji nisu krivi, a koji čine 95 odsto klijentele.On priznaje da ostalih pet odsto putnika prave prestupe kao što su krađe tanjira i tiganja iz apartmana, brisanje peškirom nakon upotrebe toaleta, mokrenje u bazenu hotela s pet zvezdica. Zabeležen je i slučaj da je putnica gola s terase pansiona razgovarala sa susedima.Izbegli egipatski zatvorJovovićev kolega Saša Zarić, direktor agencije „Ponte travel“, kaže da je imao problem zbog gostiju skupog hotela koji su ispraznili čitav mini-bar kako bi ga napunili hranom koju su poneli sa sobom.- Lepo su frižider napunili sirom i slaninicom. I u Hurgadi smo doživeli dve neprijatne situacije, kad su se dve sredovečne gospođe napile po sletanju na aerodrom i zatim na recepciji hotela pravile ispade jer su psovale, padale i dobacivale drugim gostima i domaćinima. Drugi slučaj zbio se kad je grupa od desetak mladih ljudi instalirala zvučnike, puštala glasno muziku i pila alkohol ceo dan, da bi na kraju gurnula u bazen obezbeđenje hotela - navodi Zarić i dodaje da ih je vodič jedva spasao egipatskog zatvora.Samo nekoliko prijava!U sektoru turističke inspekcije kažu da su od 2007. primili samo nekoliko prijava putnika koji su napravili incident u inostranstvu, a zatim se žalili inspekciji:- To je uglavnom materijalna šteta na hotelu, restoranu, sobi, apartmanu, u prevoznom sredstvu ili na javnom mestu. Kaznene mere se izriču u skladu s vrstom povrede propisa iz oblasti carine, saobraćaja i krivičnog zakona.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Ne nosite slonovaču!Ministarstvo inostranih poslova savetuje naše građane koji napuštaju zemlju da pre polaska na put obavezno provere sve uslove ulaska u državu u koju su se uputili.- Zabranjeno je unošenje mesa i mleka, kao i mesnih i mlečnih proizvoda čije je poreklo izvan EU, kao i vrsta i proizvoda s liste Cites nalik slonovači, krokodilskoj koži, koralima... Akciznu robu kao što su piće, cigarete, gorivo mogu da unose samo lica starija od 17 godina, i to u određenoj količini - neke su od preporuka MIP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track