PRIJATELJU SRBA: Mihalkovu šest hektara zemlje na Kosovu!
Foto: Rojter

Širi istinu o Srbiji

PRIJATELJU SRBA: Mihalkovu šest hektara zemlje na Kosovu!

Društvo -
Zemlja se slavnom ruskom režiseru daruje u znak zahvalnosti za ljubav i bezgraničnu podršku koju već decenijama - rečju i delom - pokazuje prema Srbiji i srpskom narodu

ZUBIN POTOK - Skupština opštine Zubin Potok, na inicijativu opšinskih odbornika i grupe građana, dodelila je slavnom ruskom režiseru Nikiti Mihalkovu šest hektara zemlje na planini Mokra Gora, potvrdio je predsednik Skupštine opštine Zubin Potok Stevan Božović.

U odluci Skupštine opštine Zubin potok se naglašava da se zemlja slavnom ruskom režiseru daruje u znak zahvalnosti za ljubav i bezgraničnu podršku koju već decenijama - rečju i delom - pokazuje prema Srbiji i srpskom narodu.

Želja građana Zubinog Potoka je da slavni režiser na kosovskoj Mokroj Gori sagradi selo po uzoru na svog kolegu i prijatelja Emira Kusturicu, navodi se u saopštenju. Nikita Mihalkov je poslednji put boravio u Srbiji u julu ove godine na Festivalu evropskog filma na Palićkom jezeru. Tada mu je, kao i slavnom srpskom režiseru Emiru Kusturici, dodeljena nagrada "Aleksandar Lifka".Mihalkov je tada izjavio:"Nije važno da li sam dobio nagradu, važno je da volim Srbiju".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track