Aleksandar Jugović: Svi u državi i medijima da brane Kurir!

Potpredsednik SPO o pretnjama Kuriru

Aleksandar Jugović: Svi u državi i medijima da brane Kurir!

Društvo -
Šef poslaničke grupe SPO-DHSS Aleksandar Jugović rekao je da zbog pretnji Kuriru svako sa svojih pozicija treba da reaguje:država sa svojim aparatom, građani sa svojim stavom i mediji sa svojim tekstovima

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe SPO -DHSS Aleksandar Jugović, inače potpredsednik SPO, istakao je da zbog pretnji vlasniku i novinarima Kurira treba da reaguje i država i građani i mediji.

"Javna kritika postoji svuda u demokratskom svetu i predstavlja korektivni društveni faktor, te je zbog toga Kurir potreban Srbiji. Pritisak na nezavisno novinarstvo je udar na temelje demokratije. EU pomno prati dešavanja u Srbiji i ne bi joj se svideli bilo kakvi pritisci u sferi medija", rekao je Jugović, osvrćući se na informaciju da je rukovodstvo policije odlučilo da “montira hapšenje” vlasnika Kurira Aleksandra Rodića i urednika Aktera Tihomira Trišića i tako zaustavi medijsko izveštavanje o zloupotrebama u vrhu policije.

Jugović je za portal Kurira naglasio da je sloboda medija osnova demokratskog društva i da javna kritika postoji svuda u demokratskom svetu i predstavlja korekturu u svetu.

"Pritisak na medije mora postati prošlost. Niko nema pravo da se obračunava s medijima. Logično je da demokratsko društvo bude potpora listu koji otvara pitanja koja su od suštinskog značaja za ulazak Srbije u EU. U EU postoje vrednosti koje mi moramo da postavimo ako želimo da budemo njena članica", rekao je Jugović.

On je naglasio da zbog pretnji Kuriru svi moraju da reaguju.

"Zato mi moramo da reagujemo, svako sa svojih pozicija. Država sa svojim aparatom, građani sa svojim stavom, mediji sa svojim tekstovima. Zato podržavam Kurir", istakao je Jugović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track