PORODIO ŽENU U KOLIMA: Mogao sam da plačem ili da joj pomognem!

Hrabri policajac

PORODIO ŽENU U KOLIMA: Mogao sam da plačem ili da joj pomognem!

Društvo -
Ilija Đuran (28) iz Čuruga juče ujutru pomogao svojoj supruzi Sofiji (30), koja je počela da se porađa na putu do bolnice, da na svet donese dečaka Jovana, teškog 3,2 kilograma

NOVI SAD - Sreći nema kraja!Ilija Đuran (28) iz Čuruga juče ujutru oko pola šest porodio je svoju suprugu Sofiju (30) u automobilu na putu do porodilišta. Kako kaže Ilija, koji je policajac u Odeljenju za veze u Policijskoj upravni Novi Sad, njegova žena, koja je rodila sina Jovana, počela je da se porađa na putu za porodilište Betanije, pa je on bio primoran da je porodi.Stigao pre termina- Termin joj je bio 19. septembra. Juče ujutru, oko četiri sata, probudila me je i rekla da su krenuli porođajni bolovi. Uhvatila me je neka panika, te sam probudio komšiju da nas on odveze. Komšija Dobrivoje Vojin, koji će sad biti i kum mom sinu, odmah je ustao i krenuli smo u Novi Sad - kaže Ilija.Čim su pošli, Sofija, koja je sela na zadnjem sedištu, počela je da vrišti i da govori da će se vrlo brzo poroditi jer su kontrakcije bile učestale.- Ušli smo u Novi Sad, a žena je vikala: „Požurite, porodiću se“, priča srećni tata.Kad su stigli do bulevara nedaleko od porodilišta, kako kaže, video je da supruga skida donji deo trenerke.- Videla se glavica. Samo sam rekao komšiji: „Vozi prema bolnici, ne okreći se.“ Odlučio sam da joj pomognem koliko mogu. Drugog izbora nisam imao, ili da plačem ili da probam da joj pomognem. Uhvatio sam bebinu glavicu, a pupčanu vrpcu nisam smeo da presečem, samo sam je umotao i držao je u ruci sve do Betanije. Kad smo stigli, sestre su još u kolima presekle vrpcu - kaže Đuran.Gledao porođaj na filmu- Porođaj sam gledao samo na filmu. Tek kad je supruga sa bebicom ušla u bolnicu, uhvatila me je kriza - priča Ilija, dodajući da su mu lekari nakon pregleda rekli da su bebica i mama dobro i da je mališan težak 3,2 kilograma.Inače, ovom mladom bračnom paru ovo je četvrto dete.- Nažalost, jedno dete nam je preminulo kad je imalo samo 40 dana. Imamo ćerkicu od dve godine, sina od šest godina i sad malog Jovana - priča tata Ilija.

Žurilo mu se napolje... Jovan Đuran
Žurilo mu se napolje... Jovan Đuran

Oporavlja se... Sofija Đuran
Oporavlja se... Sofija Đuran

Nije mi bilo svejedno!U kratkom razgovoru iscrpljena, ali srećna Sofija rekla nam je da se ona i beba odlično osećaju.- Sve je dobro prošlo! Sad mi je mnogo lakše, ali moram priznati da mi nije bilo svejedno. Važno je da sad možemo da se odmorimo - rekla je Sofija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track