KUMOVSKE VEZE: Đilasov čovek vodi istragu o bus-plusu!

Odugovlačenje: Afere u Beogradu daleko od epiloga

KUMOVSKE VEZE: Đilasov čovek vodi istragu o bus-plusu!

Društvo -
Darko Senić, načelnik kriminalističke policije Beograd, koji je u kumovskim vezama sa Đilasom, glavni je nadležni za aferu „bus-plus“, a istragu vodi u tajnosti od ostatka MUP

BEOGRAD - Da nije tužno, bilo bi smešno.Darko Senić, načelnik kriminalističke policije Beograd, koji je u komovskim vezama s liderom DS i gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom, vodi istragu o aferi „bus-plus“, u koju gotovo niko drugi iz MUP nema uvid, saznaje Kurir!Razvlačenje istrageIstraga afere „bus-plus“, o čemu je Kurir u više navrata pisao, rasteže se već mesecima, a umešani su neki od najbližih saradnika prvog čoveka prestonice. Tužilaštvo je još krajem prošle godine naložilo inspektorima za privredni kriminal da provere na koji način je preduzeće „Apeks“ dobilo posao uvođenja sistema „bus-plus“ u vozila GSP, a sumnja se da je tender namešten. Međutim, rešenja ove afere još nema!- Ništa se ne dešava kad je reč o aferi „bus-plus“. Ta istraga je u nadležnosti Darka Senića, koji je u kumovskim vezama s Đilasom, a on istragu sprovodi kao da je strogo poverljiva stvar. Niko iz MUP ne zna šta se u tom predmetu dešava - kaže izvor Kurira.Đilasove veze u policijiPodsetimo, Kurir je juče pisao o policijskim moćnicima koji pokušavaju da zaštite Đilasove ljude kod Milorada Veljovića, a koji su umešani u afere u gradu - „bus-plus“, „Most na Adi“ i „Bulevar“.Osim Senića, Đilasov kadar kod Veljovića brani i Bogdan Pušić, zamenik načelnika UKP, čija je supruga Gordana Pušić, funkcioner u pokrajinskoj vladi, bliska saradnica Bojana Pajtića i Dušana Elezovića. Pušić je godinama prikrivao mutne radnje vojvođanskih demokrata, a u neke afere u Vojvodini upletena je i njegova supruga. Za Đilasa se kod Veljovića založio i njegov prijatelj i poslovni saradnik Dragan Ješić, direktor firme „Šalet“, koja je u vlasništvu „Multikoma“, gde Đilas imao udeo od 25 odsto, a koji zajedno sa Zoranom Stojisavljevićem drži firmu „Pampero“, koja je snabdevala MUP opremom. Naime, „Pampero“ je dobio posao snabdevanja Specijalne antiterorističke jedinice skijaškom opremom, a sumnja se da je tender namešten jer je njihova ponuda bila za milion dinara skuplja od ponude ostalih učesnika na javnom konkursu.

Senić ne odgovara na poziveO istrazi afere „bus-plus“ juče nismo mogli da razgovaramo s Darkom Senićem, jer nije odgovarao na pozive Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track