Prečka gola dečaku razbila glavu u školi!
Foto: Dado Djilas

OŠ „Jovan Dučić“: Samo pukom srećom izbegnuta veća tragedija

Prečka gola dečaku razbila glavu u školi!

Društvo -
Desetogodišnji Nikola A. iz Beograda zadobio prelom čeone kosti i nagnječenje malog mozga jer je na njega pao dotrajali okvir gola

BEOGRAD - Zbog starog gola dečak zamalo nastradao.Nikola Albijanić (10) igrao se u utorak posle podne s drugarima u dvorištu Osnovne škole „Jovan Dučić“ na Novom Beogradu i okačio se na prečku gola za fudbal, koja se iznenada srušila zbog dotrajalosti i dečaku pala direktno na glavu, od čega je zadobio prelom čeone kosti i nagnječenje malog mozga! Nikola se sada nalazi na neurohirurgiji Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj ulici i oporavlja se od teške povrede.Gol se raspaoDečakov otac Leonid Albijanić kaže za Kurir da je Nikolina povreda za sve bila ogroman stres i da ovakve nezgode ne smeju da ostanu sakrivene i da se ignorišu, već da škole i nadležni redovno moraju da proveravaju stanje golova i učine sve da se ubuduće spreči povređivanje dece.- Živ nisam otkad se Nikoli to desilo. Strašno smo se nasekirali. U utorak posle podne igrao se na školskom terenu kad je neko dete viknulo da se Nikola povredio. U tom trenutku iz stana sam čuo sirenu Hitne pomoći i znao da dolaze po mog sina, jednostavno sam osetio. Bilo mi je strašno. Doleteo sam do terena. On je ležao, a ceo gol se skroz raspao od pada. Odmah za mnom stigla je i Hitna pomoć i prevezla Nikolu do Urgentnog. Tamo su mu uradili skener i sve preglede, pa su ga sutradan prebacili u Tiršovu. Lekari su izvanredni i odlično rade svoj posao, predvođeni dr Mrdakom, koji leči Nikolu - priča Albijanić i dodaje da je neophodno da sve škole kontrolišu golove i druge sprave kojima deca rukuju i, ako su stare, da ih uklone kako ne bi došlo do tragičnih nezgoda.Oporavlja seNeurohirurg dr Milan Mrdak, koji prati Nikolino stanje, kaže da dečak reaguje na terapiju i da mu se stanje poboljšava.- Nikoli je u Urgentnom centru urađena dijagnostika i CT endokranijum, koji pokazuje prelom čeone kosti s nagnječenje malog mozga. Zasad nema indikacija za neurološko operativno lečenje i sprovodi se medikamentozna terapija, a dolazi do poboljšanja opšteg stanja - kaže dr Mrdak.

Nalaz lekara... Dečak na lečenju u Tiršovoj
Nalaz lekara... Dečak na lečenju u Tiršovoj

Žao mi je zbog nezgode!Direktor škole Slobodan Marinković kaže za Kurir da mu je mnogo žao što je došlo do nezgode i da je najvažnije da dečak bude dobro.- Zbog Nikoline povrede teško mi je kao čoveku i kao roditelju. Odmah smo sklonili stare stative i naći ćemo načina da nabavimo nove, međutim, trebalo je to i ranije da uradimo. Voleo bih da drugi provere stanje golova i da što bolje obezbede teren na kojem su deca. Zasad je najvažnije da Nikola bude dobro i da svi izvučemo neku pouku iz ovoga - poručuje Marinković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track